Trump vertelt supporters dat hij een CBDC “nooit zal toestaan” als hij wordt herkozen

Datum:
 • dinsdag 23 januari 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • Consumenten wijzen de Grote Reset af


  23-1-2024


  In een kennelijke poging om zijn rechteloze kiezersbasis terug te lokken na het Operation Warp Speed-schandaal, belooft Donald Trump om “nooit toe te staan” dat er een Central Bank Digital Currency (CBDC) komt, ervan uitgaande dat hij herkozen wordt, schrijft Ethan Huff.

  Trump vertelde een menigte supporters in Portsmouth, N.H., dat het toestaan van een CBDC “de overheid absolute controle over je geld zou geven”, wat hij beschreef als “een gevaarlijke bedreiging voor de vrijheid.”

  “We gaan ook zorgen voor sterke bescherming om banken en toezichthouders ervan te weerhouden te proberen je bankrekening te blokkeren vanwege je politieke overtuigingen. Dat zal nooit gebeuren zolang ik jullie president ben.”

  Deze woorden van Trump werden uitgesproken enkele uren nadat Rep. Jim Jordan (R-Oh.) onthulde dat federale agentschappen financiële transacties hebben gemarkeerd die politiek gevoelige woorden bevatten zoals “MAGA” of “Trump”.

  Als een van de ultieme instrumenten van onderdrukking, zijn CBDC’s herhaaldelijk aangeprezen door globalisten zoals Denis Beau, plaatsvervangend gouverneur van de Franse Centrale Bank, als “de katalysator voor het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen door de opbouw van een nieuw internationaal monetair systeem mogelijk te maken” – met andere woorden, een valse, digitale monetaire eenheid die volledig zal worden gecontroleerd door de globalisten en hun door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven controlerooster.

  De gouverneur van de Federal Reserve zegt dat CBDC’s de vrijheid bedreigen

  Zelfs werknemers aan het hoofd van de slang, in dit geval het private Federal Reserve centrale bankkartel dat de “geld”voorraad van de Verenigde Staten controleert, spreken zich uit tegen de implementatie van CBDC’s.

  “Als we nadenken over de implicaties van CBDC’s en privacy, moeten we ook rekening houden met de centrale rol die geld speelt in ons dagelijks leven, en het risico dat een CBDC niet alleen een venster zou bieden op, maar mogelijk een belemmering zou vormen voor de vrijheid die Amerikanen genieten om te kiezen hoe geld en middelen worden gebruikt en geïnvesteerd,” zei Federal Reserve Gouverneur Michelle Bowman vorig jaar op een programma van de Harvard Law School over internationale financiële systemen.

  Een andere grote zorg over CBDC’s is dat ze een oorlog tegen contant geld vertegenwoordigen, d.w.z. dat ze een cashloze maatschappij tot stand zullen brengen waarin alle transacties zullen plaatsvinden op een beheerd grootboek of blockchain zonder privacy. Voorlopig kan het grote publiek nog privétransacties uitvoeren met papier en munten, als ze dat willen.

  “Een cashloze maatschappij wordt verkocht met de belofte van een veilig, handig en meer beveiligd alternatief voor fysiek geld,” waarschuwt Zero Hedge. “Er wordt ons ook verteld dat het zal helpen om gevaarlijke criminelen tegen te houden die houden van de onbuigzaamheid van contant geld.”

  “Maar ze lijken onvermijdelijk, want volgens gegevens van de Atlantic Council CBDC Tracker, zijn 130 landen – die meer dan 98% van het wereldwijde bruto binnenlands product vertegenwoordigen – CBDC’s aan het onderzoeken of ontwikkelen, wat een enorme toename betekent ten opzichte van slechts een paar jaar geleden,” meldde Zero Hedge verder.

  “Ze beginnen er zelfs mee te experimenteren voor internationale betalingen … In november gaf Zürich een digitale obligatie van CHF 100 miljoen ($ 113 miljoen) uit via de SIX Digital Exchange – met als meest opvallende aspect dat het afwikkelt met behulp van een door de Zwitserse Nationale Bank (SNB) uitgegeven digitale valuta van de centrale bank (wholesale CBDC).”

  Vorig jaar sprak Robert F. Kennedy Jr., presidentskandidaat voor 2024, zich uit tegen een aankondiging van de toenmalige Fed over een nieuwe “FedNow” CBDC en noemde het een “glibberig pad naar financiële slavernij en politieke tirannie.”

  “Terwijl contante transacties anoniem zijn, zal een #CBDC de overheid in staat stellen om al onze privé financiële zaken te controleren,” schreef Kennedy op X. “De centrale bank zal de macht hebben om dollarlimieten op onze transacties af te dwingen en te beperken waar je geld naartoe kunt sturen, waar je het kunt uitgeven en wanneer geld vervalt.”


  Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


   Volg Frontnieuws op Telegram

  0 reacties :

  Een reactie posten