Stuurloze VVD doet aan damage control tijdens ALV: "Het gesprek aan gaan met de achterban"

Datum:
 • zondag 28 januari 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • "het gesprek aan te gaan met de achterban,"
  DDS 28-1-2024


  Stuurloze VVD doet aan damage control tijdens ALV: "Het gesprek aan gaan met de achterban"

  VVD-partijvoorzitter Eric Wetzels deed zijn best om de Algemene Ledenvergadering (ALV) te openen met een geruststellend praatje, maar laten we eerlijk zijn, de VVD bevindt zich momenteel in een regelrechte chaos. Zo'n 900 leden zijn naar de ALV in Noordwijkerhout gekomen, waarschijnlijk in de hoop dat er eindelijk wat duidelijkheid zou komen in de onrustige tijden die de VVD doormaakt.
  De VVD-bewindslieden, Kamerleden en kaderleden zijn de afgelopen weken het land in gegaan om "het gesprek aan te gaan met de achterban," aldus Wetzels. Een paniekerige poging om de boel bij elkaar te houden. De keuze van VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz om een eventueel kabinet met PVV, NSC en BBB alleen te gedogen ligt bij veel VVD-leden moeilijk. De partij is ook verdeeld over de spreidingswet voor de opvang van asielzoekers. Het lijkt erop dat de interne verdeeldheid bij de VVD alleen maar toeneemt.
  Terwijl Mark Rutte zich alvast klaarmaakt voor zijn volgende internationale baantje, laat de demissionaire premier zijn partij in een complete puinhoop achter. Yeşilgöz had een hele andere verkiezingsuitslag had voorgesteld. Het lijkt bijna een vloek te zijn voor vrouwen die de ambitie hebben om premier te worden, eerst Sigrid Kaag en nu ook Dilan Yeşilgöz. Het zou uitermate hilarisch zijn als straks bijvoorbeeld Mona Keijzer uiteindelijk premier wordt. Hup Mona!
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
  De VVD staat momenteel in brand en het wordt steeds duidelijker dat er serieuze vragen moeten worden gesteld over het leiderschap en de koers van de partij. Het morren onder de leden is dan ook merkbaar. De ALV zou in het teken staan van de Europese verkiezingen, maar de onrust in de partij lijkt in de wandelgangen de gemoederen bezig te houden.

   

  0 reacties :

  Een reactie posten