Klaas Dijkhoff denkt dat Wilders premier wordt 'zonder poppenkast'

Datum:
 • maandag 8 januari 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • Voormalig VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff denkt dat PVV'er Geert Wilders de nieuwe premier van Nederland gaat worden in 2024.  MARIT NUBÉ 8-1-2024


  Ook denkt hij dat Wilders veel milder zal zijn als premier dan verwacht.

  Het nieuwe jaar is van start, en dus doen veel politieke duiders hun voorspellingen voor 2024. Zo denkt Gert-Jan Segers, voormalig partijleider van ChristenUnie, dat er een kabinet komt met PVV, VVD, NSC en BBB. Maar Klaas Dijkhoff gaat nog iets verder. Hij denk dat Wilders ook de nieuwe premier gaat worden.

  "Mijn voorspelling is dat Geert Wilders toch premier wordt en dat mensen de eerste twee weken in totale verwarring zijn, omdat hij niet aan de verwachtingen gaat voldoen dat het dan één grote hysterische poppenkast is", vertelt hij in de podcast Dijkhoff & Segers.

  Als voorbeeld wijst Dijkhoff naar PVV'er Martin Bosma, de kersverse voorzitter van de Tweede Kamer. "Hij geniet van de verbijstering die hij voor zich ziet van het feit dat hij in één keer milder en aardiger doet. Daar kun je heel lang op teren", aldus de VVD-politicus.

  Vanaf maandag onderhandelen PVV, VVD, NSC en BBB verder over de kabinetsformatie. Welke partij de premier gaat leveren, is nog volstrekt onduidelijk. Lange tijd was Pieter Omtzigt veruit het populairst, maar hij is flink gekelderd. In november kwam VVD-leider Dilan Yesilgöz kwam nog als populairst uit de bus bij het RTL Nieuwspanel
  NieuwRechts

  0 reacties :

  Een reactie posten