Kijk: ‘Vrijheidshater’ Von der Leyen staat als tiran op WEF-podium te trappelen om u en mij de mond te snoeren

Datum:
 • donderdag 18 januari 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Zijn deze ‘WEF-experts’ charlatans?


  Robin de Boer 18-1-2024


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:00

  Onze vrijheid gaat gepaard met risico’s, zei Ursula von der Leyen op de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos.

  Nu de grens tussen online en offline vervaagt, vormen niet conflict of klimaat, maar desinformatie en misinformatie het grootste risico, beweerde de EU-baas.

  Vlak voor de bijeenkomst publiceerde het WEF een rapport, het Global Risks Report 2024, waarin door ‘WEF-experts’ wordt gesteld dat desinformatie het grootste wereldwijde risico is voor de korte termijn.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Zijn deze ‘WEF-experts’ charlatans?

  Meer dan 11.000 respondenten kregen de vraag welke vijf risico’s in hun ogen de komende twee jaar de grootste bedreiging vormen voor hun land. Ze konden een selectie maken uit 36 risico’s. In slechts één geval kwam des- en misinformatie in de top 5 terecht, ontdekte onderzoeksjournalist Marc van der Vegt. “Vraag: zijn deze ‘WEF-experts’ charlatans?”

  Von der Leyen zei verder dat ze zich sinds het begin van haar mandaat focust op het tackelen van desinformatie en misinformatie. Ook schepte ze op over haar Digital Services Act (DSA), ook wel censuurwet genoemd, die ‘haatspraak’ op internet moet tegengaan.

  Vrijheid van meningsuiting vindt ze de grootste bedreiging

  “De globalist en vrijheidshater Von der Leyen, de ongekozen EU-‘president’, staat als een tiran op dat WEF-podium te trappelen om u en mij de mond te snoeren want ‘desinformatie’,” reageert terugkerend Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

  “Vrijheid van meningsuiting vindt ze ‘de grootste bedreiging’. Wie smacht er nog meer naar een Nexit?” vraagt hij.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl
  0 reacties :

  Een reactie posten