-Cultuur onder Vuur- Warmtepompen zitten dankzij GroenLinks vol milieuvervuilend F32-gas

Datum:
 • dinsdag 16 januari 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • De oprichter van Cultuur onder Vuur, Hugo Bos, heeft ontdekt dat in Nederlandse warmtepompen het vervuilende F32-gas zit.


  DDS 16-1-2024


  Dat is opvallend. Maar wat nóg opvallender is, is dat het Europees Parlement hier al 11 jaar van op de hoogte was. Maar, schrijft hij in een nieuw artikel, ze doen er nú pas iets aan. En dat is gek.

  In Nederlandse warmtepompen zit het vervuilende F32-gas. Het Europees Parlement weet dit al elf jaar, maar komt nu pas in actie.

  F32-gas zorgt voor duizenden keren meer klimaatopwarming

  De klimaatlobby wil heel Nederland aan de warmtepomp. Dit om de klimaatopwarming te bestrijden. Maar in de veel verkochte warmtepompen met binnen- en buitenunit zit de stof F32. Dit gas zorgt voor letterlijk duizenden keren meer klimaatopwarming dan CO2, zo weten experts. De energietransitie blijkt zo niet de oplossing, maar de aanjager van klimaatopwarming.

  GroenLinks hield F32-gas buiten de wet

  GroenLinks weet al sinds ten minste 2014 van het F32-gas. GL’er Bas Eickhout loosde toen een wet door het Europees Parlement die het gebruik van de stof in koelkasten, airco’s en vriezers verbood. GroenLinks hield bewust de warmtepomp buiten de wet. Het bestrijden van milieuvervuiling door het uit de wereld helpen van F32 was even minder belangrijk dan de verkoop van peperdure warmtepompen. Pas na elf jaar komt het Europees Parlement met een nieuw wetsvoorstel dat het gas in de ban doet. Dit gaat evenwel pas in per 2035.

  Monsterverbond van klimaatpolitici en warmtepompbranche

  Je gaat er bijna van denken dat klimaatlinkse politici onder één hoedje spelen met de installatiebranche om onder het voorwendsel van milieubescherming de burger tienduizenden euro’s afhandig te maken. Alleen hebben we geen samenzweringstheorie nodig: aan de Klimaattafels is de zwendel openlijk besproken en doorgedrukt. De burger betaalt de rekening, in extra kosten én milieuvervuiling.
  Dit artikel verscheen eerst op de website Cultuur onder Vuur van de stichting Civitas Christiana en is geschreven door Hugo Bos. We hebben het artikel overgenomen met toestemming van de stichting, waarvoor dank.

  0 reacties :

  Een reactie posten