Consumenten wijzen de Grote Reset af

Datum:
 • dinsdag 2 januari 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Een vriend kreeg tijdens de vakantie een Tesla te huur.


  2-1-2023


  Het is zonder twijfel de industriestandaard voor EV’s en een compleet feest om in te rijden. Het probleem: het is helemaal geen praktische auto. Hij reed in de kou en de auto was na twee uur bijna leeg. Zoeken naar een oplaadpunt was geen gemakkelijke taak. De eerste werkte niet. Bij de tweede stond dat hij in 10 uur opgeladen zou zijn, maar die had hij niet. De derde laadde op in een uur, maar dat was een vol uur verloren, schrijft Jeffrey A. Tucker.

  Zijn conclusie: dit is inderdaad een veredeld golfkarretje, ontworpen om je thuis en onder de duim van de fabrikant te houden. En dit is nog maar een test. De reparaties zijn erger. Houd in gedachten dat dit het beste is wat de industrie te bieden heeft. De andere fabrikanten van deze dingen maken producten die lang niet zo goed beoordeeld worden. Dat is de reden waarom er zo veel van deze producten onverkocht op de markt staan en waarom de bestellingen voor deze machines zo laag zijn.

  Het lijkt erop dat de EV-rage zijn hoogtepunt al heeft bereikt. De groei in benzineauto’s is nu veel hoger dan in elektrische auto’s, waarmee een trend van 12 maanden geleden wordt omgedraaid. Eindelijk hebben consumenten het door. Dit is een goede tweede auto, op voorwaarde dat je in je eigen stad rijdt, je thuis een aansluiting hebt en hem ’s nachts kunt opladen, en je niet plotseling de stad uit hoeft. Het is speelgoed, soms leuk, maar geen echte auto. Daar heb je benzine voor nodig.

  Het idee dat deze auto de Verenigde Staten gaat veranderen in “schone energie” is absurd. Als elke auto elektrisch zou zijn, zou het elektriciteitsnet crashen en zou rantsoenering de norm zijn. En misschien is dat juist wel de bedoeling. Je rijdt alleen met toestemming. Niets over je vervoer heb je zelf in de hand. Autoriteiten beslissen alles voor je. Het is een perfecte strategie om een samenleving van afhankelijken te creëren.

  Gelukkig spelen consumenten niet mee. We leven nog steeds met de overblijfselen van een kapitalistisch systeem waarbij fabrikanten winst moeten maken. Dus dat is een serieus probleem voor de hele industrie. Het zou heel goed in 2024 kunnen instorten.

  Natuurlijk zal Tesla nog steeds luxe auto’s en vrachtwagens maken voor welgestelde stedelingen, en daarvoor zijn ze gezegend. Maar het is niet voor iedereen. Het is zelfs niet voor iedereen die nog een lange weg te gaan heeft. Zelfs nu nog zijn Californië en Washington D.C. de enige gebieden waar veel mensen een auto bezitten (meer dan 20 procent). Het heartland weet wel beter en mensen in hele koude streken ook.

  Nu we het toch over mislukkingen hebben, denk eens aan nepvlees. Weet je nog dat het echt vlees ging vervangen? Nou, kijk eens naar de supermarkten van vandaag. Dit is nog een product dat zijn hoogtepunt heeft gehad. Het aandeel Beyond Meat was $196 in 2019. Het is gedaald en gedaald. Vandaag is het een koopje op $8,72, waarbij niemand bijzonder geïnteresseerd is. Het ziet er naar uit dat deze ook niet lang meer op deze wereld zal leven, waardoor je je afvraagt waarom muckety-mucks ons deze onzin nog steeds opdringen. Consumenten willen het gewoon niet.

  Hetzelfde geldt voor de COVID-19 vaccins, waarvoor je belastinggeld hebt betaald. De bedrijven hebben aandelen verkocht en patenten en een schijnbare vraag van het publiek. Behalve één ding: ze werken niet. Ze zijn ook zeer gevaarlijk. Dit is een ongelooflijke ramp voor zowel Moderna als Pfizer. De aandelen van Pfizer zijn gedaald van $59 naar $28 in twee jaar tijd. Moderna is gedaald van $384 naar $100 in dezelfde periode. Ze hebben allebei enorme voorraden van deze vaccins, terwijl er bijna geen vraag meer is naar hun eindeloze boosters. Ze worden ook geconfronteerd met rechtszaken waarin wordt beweerd dat de bedrijven de voordelen sterk hebben overdreven. In elk geval waren ze nooit nodig voor de overgrote meerderheid van de mensen en zeker niet voor kinderen. Ze betaalden de Food and Drug Administration om hen toestemming te geven om zelfs producten te verkopen die onder normale omstandigheden nooit zouden zijn goedgekeurd.

  Wederom hebben we dit te danken aan de overblijfselen van het kapitalisme. De overheid probeerde iedereen te dwingen om het vaccin te nemen. Dat lukte een tijdje bij sommige delen van de bevolking. Ze maakten ook gebruik van Hollywoodsterren en allerlei “influencer” (ik haat die term) om mensen te dwingen het vaccin te halen. Complete steden (New York, New Orleans, Chicago en Boston) werden zelfs gesloten voor ongevaccineerden. De bedrijven en meewerkende overheidsfunctionarissen zouden op zijn minst hun excuses moeten aanbieden voor deze ramp.

  En nu we toch bezig zijn met deze vlaag van leedvermaak, denk eens aan Mark Zuckerbergs alternatief voor X (Twitter) genaamd Threads. Het kwam eerder dit jaar met veel tamtam uit. Hier is een sociale mediadienst die grondig wordt gecensureerd! Alsof dat een soort marketingpraatje is. Het was altijd al belachelijk. Het begon met 4 miljoen gebruikers, voornamelijk door het opnemen van de gebruikers van Instagram. Vandaag de dag zijn het er nog maar 1 miljoen, maar zelfs zij zijn nauwelijks actief.

  Toen ik zag hoe Instagram werd misbruikt, heb ik meteen mijn account en duizend foto’s verwijderd. Wat een opluchting! Wat bleek, ik had toch al een hekel aan dat ding. Opgeruimd staat netjes!

  Threads was een ramp voor dit bedrijf, naast de andere ramp van meneer Zuckerberg’s Metaverse zelf, die compleet leeg en saai is. Het blijkt dat meneer Zuckerberg helemaal geen goede zakenman is. Misschien had de film “The Social Network” gelijk dat hij alleen maar het hele idee van Facebook zelf had gestolen. Hij heeft nooit echt zakelijk inzicht gehad. En nu we het toch over Facebook hebben, wat is er met dat ding gebeurd? Er is in wezen geen bereik op het platform.

  Facebook is niets meer dan een advertentieplatform geworden dat je gegevens verkoopt. Het is eigenlijk alleen nuttig voor de marktplaats. Wat is anders het nut van dit ding? Het is een wonder dat de aandelenkoers nog niet is gekelderd, nog niet.

  Een ander stuk toast dit jaar was online leren. Eerlijk gezegd zijn mensen het zat. Klaslokalen moeten echt zijn. De nepheid van lessen op afstand is voor iedereen duidelijk.

  Zelfs DEI [Diversity, equity, and inclusion] heeft het moeilijk! Wisconsin heeft net alle financiering teruggeschroefd en de programma’s bevroren.

  Zie je hier een patroon? Markten in de echte wereld verwerpen de “Grote Reset”. Of het nu insecten eten is, in EV’s rijden, nepvlees eten of in de metaverse leven met censuur, het werkt allemaal niet. We kunnen alleen maar hopen dat deze trend zich in 2024 voortzet en dat de bedrijven die zich op deze hele onderneming hebben gestort, failliet gaan. Laten we hopen dat de consumentenmarkt zijn definitieve oordeel kan vellen voordat al deze jazz verplicht wordt, wat het echte doel is.

  Laten we in de tussentijd dankbaar zijn voor elke hoeveelheid kapitalisme die we nog hebben, want markten betekenen keuze voor de consument. En als ze de keuze hebben, weten we nu dat consumenten niet houden van Klaus Schwab’s plannen voor ons leven, hoezeer Bill Gates ze ook steunt.


  Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ja dat krijg je als bedrijven de baas zijn en regeringen opkopen en mooie baantjes aanbieden, het volk als afzetmarkt en de regeringen bedenken de snode wetten en het achterlijke narratief erbij.
  Covid shit
  Klimaat gelul
  Energie idioterie
  Bla bla
  Bedrijven en politiek spelen onder een hoedje en Jan met de pet is vet de sjaak.

  Voor mij mogen de corrupte lieden naar de highway to hell lopen.
  Stuk voor stuk oprotten

  Een reactie posten