Wybren van Haga wil alles boven tafel halen: ‘Dit is nog maar het begin’

Datum:
 • zaterdag 23 december 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  ‘het belang van de Staat’ 


  Robin de boer 22-12-2023  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:51

  Het ministerie van Volksgezondheid is akkoord gegaan met een gesprek met ons over de geheime OMT-opnames, kondigt BVNL-fractievoorzitter Wybren van Haga aan. “Het duurt even, maar dan heb je ook wat.”

  Van Haga heeft inmiddels meerdere Woo-verzoeken ingediend over deze geluidsopnames, die minister Kuipers koste wat het kost geheim wil houden, zogenaamd om ‘het belang van de Staat’ en de OMT-leden te beschermen.

  “Dat is natuurlijk onzin,” stelt Van Haga in een video.

  Cruciale informatie

  De informatie die hij krijgt naar aanleiding van zijn Woo-verzoeken is niet de informatie waar hij om heeft gevraagd. Het oud-Kamerlid wil weten welke afspraken er zijn gemaakt, door wie, met wie en waarom. “Welk belang van de Staat komt in gevaar als deze opnames worden vrijgegeven? En waarom is dat belangrijker dan het belang van jou en mij om te weten wat er gezegd en gebeurd is bij de OMT-vergaderingen?”

  Op de opnames staat cruciale informatie die nodig is om het coronabeleid goed te kunnen evalueren en verantwoordelijkheid voor fouten die zijn gemaakt bij de juiste mensen te kunnen neerleggen, benadrukt Van Haga.

  Er is nog veel meer dat boven tafel moet komen

  “De parlementaire enquête en het debat over de oversterfte kunnen niet gevoerd worden zonder deze informatie. De waarheid over de vaccinatieschade komt niet boven tafel zonder deze informatie.”

  Van Haga zegt door te gaan tot hij de opnames heeft gekregen. “En dat is nog maar het begin. Want er is nog veel meer dat boven tafel moet komen.”

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten