Verbazing over ‘prutsrapport’ CBS oversterfte: ‘Hoe iemand dit serieus kan nemen is mij een raadsel’

Datum:
 • dinsdag 12 december 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Dit is liegen, dit is fraude


  Robin de Boer 12-12  
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 03:12

  Een nieuw rapport van het CBS zou aantonen dat de oversterfte in ieder geval niets met de vaccins te maken heeft. Er is volgens hoogleraar Ronald Meester één klein probleem: wat de studie van het CBS ook laat zien, het is zeker niet wat Maarten Keulemans (Volkskrant) en Martine Kamsma (NRC) ervan maken.

  Het onderzoek ging ten eerste over een periode van acht weken na de prik. Dat zegt dus werkelijk vrijwel niets over de oorzaken van de oversterfte die al jaren aanhoudt. Overlijden als gevolg van het vaccin kan ook veel later plaatsvinden, merkt Meester op.

  De studie vermeldt daarnaast dat niet alleen de sterfte aan Covid lager is, maar ook aan non-Covid. Een beter bewijs dat de studie lijdt aan het zogenaamde healthy vaccinee effect is nauwelijks denkbaar, benadrukt de hoogleraar.

  Hij vindt de claim in het NRC dat er maximaal 20 mensen aan het vaccin zijn overleden ‘schokkend’. “De doodsoorzakenregistratie in Nederland laat zo’n conclusie helemaal niet toe.”

  Verzwegen rapport

  En dan nog dit: de vaccinatiestatus ‘gevaccineerd’ is door het CBS gedefinieerd als ‘volledig gevaccineerd’ (dat wil zeggen twee weken na twee goedgekeurde vaccinaties) […] of vier weken na vaccinatie waarbij volgens het vaccinatiebewijs één vaccinatie als volledig gevaccineerd telt. Het CBS heeft de vaccinatiestatus ‘ongevaccineerd’ gedefinieerd als geen vaccinatie bekend of slechts één vaccinatie bekend.

  Als iemand een prik haalt en binnen twee weken overlijdt, dan is hij of zij dus officieel ‘ongevaccineerd’. Waar hebben we dat eerder gezien? Uit een verzwegen rapport van bijwerkingencentrum Lareb blijkt dat verreweg de meeste overlijdens binnen twee weken na vaccinatie plaatsvinden.

  cbs

  Ongelooflijk prutsrapport

  Harmen Jeurink maakt op X gehakt van het onderzoek van het CBS. Hij spreekt van een ‘ongelooflijk prutsrapport’. “Ik kom woorden tekort. Dit heeft niets met wetenschap te maken. Dit is liegen, dit is fraude. Op de middelbare school krijg je hier een dikke onvoldoende voor. Extra zorgelijk is dat de analyses die wel een verhoogde sterfte laten zien na vaccinatie, dat vooral laten zien in de eerste twee weken na een prik. Die periode mist het CBS dus volledig.”

  Ook opmerkelijk: het CBS heeft een extra analyse verricht waarbij in de definitie van vaccinatiestatus het criterium van twee of vier weken buiten beschouwing is gelaten. Hierbij zijn dus personen na volledige vaccinatie direct als gevaccineerd meegeteld, zonder dat hier eerst twee of vier weken tijdsverschil tussen hoefde te zitten. Die analyse staat niet in het rapport.

  Jeurink: “Hoe iemand dit rapport serieus kan nemen, is mij een raadsel.”

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl
   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Een Overheid waarvan verwacht mag worden dat ze betrouwbaar is, toont dag in dag uit ze net zo betrouwbaar is als het weer.

  Een reactie posten