Uitspraken Rutte op klimaattop wekken woede: ‘Ga weg man’

Datum:
 • zaterdag 2 december 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Psychopaat, leugenaar, misleider,.....


   

  Robin de Boer 2-12-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:57

  De wereld moet beter zijn best doen om van fossiele brandstoffen af te komen. Alle seinen staan op rood na weer een jaar vol extreem weer. Dat zei demissionair premier Rutte op de klimaattop in Dubai.

  We kunnen het tij nog keren, schrijft Rutte op X. “We moeten onze afspraken nakomen en onze ambities opschroeven om zo onomkeerbare veranderingen in het klimaat te voorkomen.”

  De premier krijgt op sociale media bakken kritiek over zich heen. “Ga weg man, wij laten hier net onze schaatsen slijpen. Is er niet ergens een oorlog om je mee te bemoeien?” sneert columnist Marianne Zwagerman.

  Psychopaat, leugenaar, misleider

  Jurist Jeroen Pols voegt toe: “De enige manier om het tij te keren is door te stoppen met alle onzin die deze meneer door onze strot duwt. Dat gewauwel over klimaat in Dubai is het toppunt van Wasser predigen und Wein trinken.”

  “Psychopaat, leugenaar, misleider, empathieloos. Ik heb bijna medelijden met hem,” zegt Robert Jensen.

  ON!-redacteur Kim Tjoa adviseert: “Geloof niet alles wat deze man zegt.”

  Sinterklaas

  Rutte speelde op de COP28 voor Sinterklaas. Nederland zegt namelijk 15 miljoen euro toe voor het nieuwe ‘klimaatschadefonds’ dat is goedgekeurd. “Dat komt bovenop de 900 miljoen euro die wij als overheid vanaf 2025 stoppen in klimaatfinanciering,” lichtte hij toe.

  In een filmpje zegt hij dat Nederland bezig is met projecten in Ethiopië om ervoor te zorgen dat landbouwzaad ‘beschermd is tegen klimaatverandering’. Nederland zorgt er in Afrika ook voor dat kolenmijnen gesloten worden.


  NineForNews.nl


  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  0 reacties :

  Een reactie posten