Russische ministerie van Buitenlandse Zaken: “Wiens economie wordt kapot gescheurd?”

Datum:
 • zondag 24 december 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Vertelt u mij nu eens wiens economie op de laatste benen loopt?  Russische ministerie van Buitenlandse Zaken: “Wiens economie wordt kapot gescheurd?”


  (Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

  Nadat de laatste elf sanctiepakketten vooral schade aan de EU zelf hebben toegebracht, heeft de EU nu het 12e sanctiepakket tegen Rusland besloten. De officiële Russische reactie drukt met het oog op de economische zelfmoord van de EU vooral ongeloof uit.

  De EU heeft een 12e sanctiepakket tegen Rusland besloten, waarvan de inhoud vooral één ding liet zien, namelijk dat de EU helemaal niet meer weet wat ze nog kan sanctioneren. Nadat de eerste elf sanctiepakketten hebben laten zien dat ze vooral de EU schaden en niet Rusland, kan men de reacties in Rusland het best ongelovig hoofdschudden noemen. Dat liet ook de reactie van Maria Sacharova zien, de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken (foto), wier officiële verklaring, die ze daarover op haar wekelijkse persconferentie heeft afgegeven, ik vertaald heb:

  Op 19 december van dit jaar werd op onze website een verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken als reactie op het twaalfde “pakket” van EU-sancties tegen Rusland gepubliceerd. Er komen nog steeds vragen binnen. Ik wil graag iets nader ingaan op dit thema.

  Op 18 december van dit jaar heeft de EU onder minachting van de heldere en duidelijke positie van de wereldmeerderheid, die eenzijdige dwangmaatregelen afwijst, nog een “pakket” onrechtmatige anti-Russische sancties aangenomen. Het pakket, waar ze al zo lang over discussieerden. Werd nu eindelijk aangenomen. Waarschijnlijk geven ze zich over aan de illusie dat Brussel uit de aan ons opgelegde sanctie-confrontatie als winnaar tevoorschijn kan komen.

  Ondertussen wordt steeds duidelijker dat alle pogingen van de EU om de Russische economie net haar restricties onherstelbare schade toe te dienen absoluut zinloos en voor de EU ruïneus zijn.

  Ons land heeft niet alleen standgehouden tegen de unieke financiële en economische bestorming van het Westen. Het zijn geen sancties of beperkingen, maar het is een handelsoorlog, die Washington en Londen toen jaar geleden via de EU tegen ons land ontketend hebben. De Russische economie heeft, onafhankelijk ervan wat er gepland was en hoe ze het zich voorgesteld hebben, daarentegen een sterke “sanctie-immuniteit” ontwikkeld, is stabieler geworden en ontwikkelt zich succesvol. Dit jaar zal de Russische economie met 3,5% groeien. De reële sector van onze economie groeit nog sneller.

  De EU daarentegen kan de gevolgen van de anti-Russische sancties, die zij zelf oplegt, niet aan. Dat is niet onze beslissing. Wij waren er niet alleen tegen, maar we hebben de EU en de individuele lidstaten proberen te overreden om de weg van de wederzijdse samenwerking, van de respectvolle dialoog en van de voor beide zijden voordelige coöperatie te gaan. Wij hebben hen allemaal bewezen dat wij een betrouwbare leverancier van grondstoffen en een partner in vele gezamenlijke projecten zijn. De economische groei in de eurozone zal aan het eind van het jaar 0,6% bedragen. De EU geraakt in een recessie. Zojuist heeft het bureau van de statistiek van de EU, Eurostat, de nieuwste data over de industrieproductie in de EU gepubliceerd: in de afgelopen 12 maanden is deze met 5,5% afgenomen, in de eurozone met 6,6%.

  Vertelt u mij nu eens wiens economie op de laatste benen loopt? Wiens economie wordt “kapot gescheurd”? Hier hebt u de echte data en feiten.

  Vroeger of later zullen al deze Brusselse ambtenaren aan hun burgers moeten uitleggen waarom dit alles werd begonnen om Rusland een “strategische nederlaag” toe te dienen, en waartoe dit alles geleid heeft, waarom alles voor niets was en waar de miljarden euro´s en dollars enz. naartoe gestroomd zijn. Het belangrijkste slachtoffer van de sanctieoorlog tegen ons land, die het Westen op bevel van de VS ontketend heeft, is de EU zelf. Zo behandelt Washington zijn Europese concurrenten, door hen aan de koop van Amerikaanse energiedragers en wapens tegen fabelachtige prijzen te binden en ze consequent van hun industriële en technologische basis te beroven. Wat er met de EU gebeurt, is een direct gevolg van de politieke onwil en het op marionetten gelijkende gedrag van de meerderheid van de EU-elites. Maar dat is hun beslissing. Het is iets anders dat niemand hen daartoe opdracht heeft gegeven. Ik heb het over hun landen en burgers.

  Hoe de laatste ronde anti-Russische op de laatste zitting van de Europese Raad besloten werd, laat zien dat de ooit soevereine Europese landen – dus een deel van hun elites – in principe geen recht op eigen beslissingen meer hebben. Opdat de meerderheid van de EU het – vooral door Washington geëiste – sanctiebesluit kan “goedkeuren”, worden andersdenkenden en twijfelaars gewoon voor de deur gezet.

  Blijkbaar is de herstructurering in de EU, die voor de volgende golf nieuwe leden onder leiding van de Oekraïne noodzakelijk is, al begonnen. Evenals het gedwongen proces van de economische convergentie tussen de EU en de kandidaat-landen. Nu halen ze niet zoals vroeger de achterstand tegenover Brussel in, maar de EU daalt af naar hun economische niveau. En de anti-Russische restricties, die de EU-economie raken, bevorderen dat alleen maar.

  Geen enkel sanctie”pakket” van de EU, om het even hoeveel daarvan nog worden bedacht, aangenomen en ontwikkeld, zal het duidelijke feit veranderen dat ons land zich zelfbewust op het behalen van de doelen van de militaire operatie toe beweegt. En hoe eerder de EU dat als gegeven accepteert, des te beter voor haar.

  Bron:
  anti-spiegel.ru
  Door: Thomas Röper

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Moeten we niet trots zijn op de EU dat ze er voor zorgt dat de economie in de EU krimpt en in Rusland met 3 1/2 procent stijgt? Of was dat niet de bedoeling? We moeten dag in dag uit horen en lezen dat de EU het beste met de burgers voor heeft of zou dat toch niet? Een feit is dat de landen die geen lid zijn een stijgende economie kennen, dus de EU doet iets niet goed, maar ons wordt dag in dag uit voorgehouden dat de EU een zegen is voor de inwoners van de EU. Volgens mij zijn het bij de EU een stel corrupte klootzakken en bewierookt door de onbetrouwbare Media.

  Een reactie posten