Mona Keijzer haalt snoeihard uit naar NPO: "Onbegrijpelijk dat je nú elke avond linkse talkshow maakt"

Datum:
 • woensdag 27 december 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Vrijdagavond werd er in de talkshow Op1 teruggeblikt op het politieke jaar.


  23-12-2023


  Daarbij was onder meer BBB-Kamerlid Mona Keijzer te gast. Zij haalde in het hol van de leeuw snoeihard uit naar de NPO. Keijzer stelde onder meer de neerbuigendheid richting de gewone burger aan de orde. Ook zei ze het onbegrijpelijk te vinden dat de NPO in deze tijd, met deze verkiezingsuitslag iedere dag een linkse talkshow maakt.

  In de talkshow keek men uitgebreid terug op het politieke jaar, waarin bovengemiddeld veel gebeurd is. Naast Mona Keijzer waren Kamerleden Mirjam Bikker (CU) en Nicolien van Vroonhoven aanwezig. Natuurlijk kwamen onderwerpen als asiel en de enorme winst van de BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen ter sprake. Ook werd er gesproken over het vertrek van Mark Rutte. 

  Het echte vuurwerk was echter pas helemaal op het einde van het programma te zien. Toen kwamen namelijk de meest recente verkiezingen ter sprake, waarbij het natuurlijk vooral ging over de monsterwinst van het PVV van Geert Wilders. “Dat de PVV ging winnen, was mij wel duidelijk”, reageerde Keijzer daarop. Ze wees op de oorlog die Hamas ontketende door op 7 oktober Israël binnen te vallen en aanslagen te plegen. “Daarna zag je in de Nederlandse straten IS-vlaggen, Hamas-vlaggen en Palestijnse vlaggen. Er werd geroepen dat de hele Israëlische bevolking de zee in gedreven moet worden, zonder dat daartegen opgetreden werd. Dat heeft absoluut effect gehad op de uitslag van de verkiezingen.”

  “Ik hoor nu constant zeggen dat het een ultrarechts of zelfs extreemrechtse uitslag is”, vervolgde Keijzer. “Maar wat links of rechts is, verschilt soms ontzettend per onderwerp. Ik ben op sommige onderwerpen hartstikke rechts, maar soms ook niet. Er moeten straks plannen komen, door wie dan ook gedragen, die de problemen van mensen gaan oplossen. En die trouwens ook eindelijk eens gaan stoppen met de neerbuigendheid.” 

  Op dit laatste opmerking ging ze vervolgens dieper in, waarbij ze ook de talkshow waar ze op dat moment te gast was niet spaarde. “Nu ik hier toch zit, zal ik het toch even zeggen: Wat is de NPO op dit moment aan het doen in talkshows? Ik vind het onbegrijpelijk dat je met wat er in Nederland aan de hand is, en met zo’n verkiezingsuitslag, elke avond een linkse talkshow wegzet. En dan ook nog eens om zeven uur Eva Jinek waar toch ook wel een bepaalde sfeer is. Dat wil ik toch even gezegd hebben. Dat is wat er aan de hand is in Nederland en wat anders moet.”

  Presentatoren Tijs van den Brink en Sven Kockelmann wisten vervolgens niet hoe snel ze van onderwerp moesten veranderen en niemand aan tafel ging in op het thema dat Keijzer aansneed. 

  0 reacties :

  Een reactie posten