Wow! Grote meerderheden VVD- én NSC-kiezers EISEN coalitie met PVV

Datum:
 • vrijdag 24 november 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  PVV-leider Geert Wilders is aan het einde van de middag in een nóg betere bui dan hij al was.


  DDS 24-11-2023 


  Uit onderzoek van EenVandaag blijkt namelijk dat meer dan 80% van de NSC-kiezers én van de VVD-kiezers willen dat er een regeringscoalitie komt waar hun partij én de PVV deel van uitmaakt. De grote favoriet? PVV, VVD, NSC en BBB.


  Tijdens de verkiezingscampagne sloot Pieter Omtzigt de PVV steevast uit. Dilan Yesilgöz deed dat kort voor verkiezingsdag ook, in ieder geval als het betekende dat ze moest dienen onder premier Wilders. Maar daar gaat na vandaag misschien verandering in komen. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt namelijk dat kiezers van die partijen eisen dat er een coalitie komt met de PVV. En snel een beetje.

  Maar liefst 61 procent van de kiezers - van álle kiezers! - is positief over een coalitie tussen PVV, VVD, NSC én BBB. Deze coalitie zou zowel in de Tweede Kamer als in de Eerste Kamer heel productief kunnen zijn. In de Tweede Kamer zou het totale aantal zetels uitkomen op (37+24+20+7) 88 zetels. Dat is een héél ruime meerderheid. Sterker nog, BBB zou eigenlijk niet eens nodig zijn.

  Dat gezegd hebbende is BBB natuurlijk van grote waarde vanwege de Eerste Kamer. BBB heeft daar 16 zetels. De VVD? 10. Samen komen die twee dus uit op 26 zetels. De PVV zit daaronder met een magere vier zetels... wat het totaal op 30 brengt. Maar dan komt het. De partijen weten dat ze in de Eerste Kamer ongetwijfeld heel vaak gebruik zullen kunnen maken van andere kleine partijen zoals SGP (2 zetels), FVD (2 zetels), JA21 (3 zetels) en OPNL (1 zetel(). Bij elkaar heb je het dan over 38 mogelijke Eerste Kamerzetels van partijen die als een soort van 'gedoogcoalitie' aldaar functioneren.


  NSC en VVD willen het

  En dat is niet het enige goede nieuws voor Geert Wilders. Uit hetzelfde onderzoek van EenVandaag blijkt namelijk dat de aanhang van BBB, NSC én VVD óók heel positief is over deze samenwerking.

  Onder VVD'ers kan deze coalitie rekenen op steun van 84% van de eigen kiezers. Onder NSC'ers is dat zelfs 87%. En onder BBB'ers? Maar liefst 99% van de BoerBurgerBeweging-kiezers vindt zo'n coalitie helemaal geweldig.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS wisten we dat dit de belangrijkste verkiezingen van ons lezen zouden worden. Nou, Nederlanders hebben dat ook begrepen! Nu is het zaak om door te pakken en Nederland te veranderen. Denk jij daar net zo over? Steun DDS dan! Doneer aan DDS en help ons het mediakartel aan te pakken en pal te staan voor ons mooie land!

  Dat zijn extreem indrukwekkende cijfers. Pieter Omtzigt én Dilan Yesilgöz moeten wel heel erg politiek suïcidaal zijn als die cijfers naast zich neerleggen en vervolgens samen met GroenLinks-PvdA en D66 gaan regeren.

  Het is eigenlijk ongelooflijk, maar het lijkt erop dat de PVV mogelijk toch kans maakt op het vormen van een coalitie - in ieder geval als het aan kiezers zelf ligt. Hoe gaat Den Haag daarmee om?

  1 reacties :

  Dekker zei

  Dilan Yesilgöz wil absoluut het aantal zetels van de VVD in de Tweede Kamer minimaliseren. Zou er nou niemand binnen de VVD begrijpen dat deze volstrekt onbetrouwbare vrouw de VVD om zeep helpt? Eerst gaf ze aan niet te willen samenwerken met Wilders en zijn 2 1/2 miljoen kiezers, dan weer wel en 1 dag voor de verkiezingen weer niet, hoe betrouwbaar ben je dan?
  Eigenlijk is de VVD na het aantrekken van een veroordeelde terroriste al op een hellend vlak geraakt, als je dan ook nog je partij(VVD) laat leiden door een Turkse vrouw met 2 paspoorten dan is eigenlijk het lot van de VVD bezegeld, dus op naar 10 zetels of minder(zie CDA).

  Een reactie posten