Rutte’s NAVO-nachtmerrie: PVV-samenwerking kan hem nieuwe baan kosten

Datum:
 • maandag 27 november 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Het gonst van de speculaties na recente uitspraken op Radio 1. De  VVD zou bewust een coalitie met de PVV vermijden, zodat Mark Rutte zijn nieuwe in Brussel zou kunnen krijgen.


  25-11-2023


  Volgens Kysia Hekster, EU-correspondent van de NOS, en journalist Kees Boonman zou in ieder geval een coalitie met de PVV de kansen van Mark Rutte op een topfunctie binnen de NAVO of de Europese Commissie enorm schaden

  De EU-correspondent Kysia Hekster stelt dat Rutte, die momenteel favoriet is voor een dergelijke positie, zijn kansen zou verspelen als de VVD een kabinet zou vormen met Geert Wilders. "Wat ik hier hoor in Brussel is dat als de VVD in een kabinet zou stappen met Geert Wilders dan kan hij zijn functie als mogelijk nieuwe topman van de NAVO op het spel gaan zetten. Dus wat dat betreft staat er wat betreft de toekomst van Mark Rutte echt iets op het spel." 

  Boonman benadrukt verder dat Rutte, met zijn dertienjarige staat van dienst als premier, waarschijnlijk geen erfenis wil achterlaten die in lijn is met het PVV-verkiezingsprogramma, dat een minder Europese koers voorstaat​​. Ten koste van binnenlandse stabiliteit en samenwerking.

   

  0 reacties :

  Een reactie posten