Rechtszaak tegen windmolens die walvissen kunnen doden

Datum:
 • donderdag 16 november 2023
 • in
 • Categorie:
 • 'onjuiste biologische mening'


  15-11-2023 SERRE VERWEIJ


  Twee rechtse organisaties spannen een rechtszaak aan tegen Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) en de National Marine Fisheries Service (NMFS). De organisaties gaan deze rechtszaak aanspannen omdat BOEM en NMFS een windmolenproject goedkeurden, waarvan de aanklagers zeggen dat het walvissen, specifiek de Noordkapers, in gevaar brengt. Het Heartland Institute en het Committee for a Constructive Tomorrow (CFACT) stellen dat BOEM de Endangered Species Act overtreedt, vanwege de windmolens die op zee bij de Oostkust gebouwd gaan worden.  

  De Bidenregering heeft opdracht gegeven tot de constructie van de windmolens. Volgens BOEM zal het niet de dood van ook maar één walvis veroorzaken. Wel erkent de organisatie dat het voor 'niveau B' overlast voor de walvissen zou kunnen zorgen. Het Heartland Instate en GFACT noemen dit een 'onjuiste biologische mening' die de 'beste wetenschappelijke kennis die beschikbaar is negeert'. 

  'We moeten een boodschap sturen naar BOEM en NMFS, dat er wettelijke gevolgen zijn wanneer ze de wettelijke eisen voor de bescherming van de Noordkaper overtreden', zegt H. Sterling Burnett, hoofd van het Arthur B. Robinson Center on Climate and Environmental Policy, bij het Heartland Institute. In totaal zijn er nog ongeveer 350 Noordkapers over.

  Het gebeurt met enige regelmaat dat windmolens dieren doden. Onder meer vogels zijn de klos als ze aanvliegen tegen de wieken van de windmolens. Daarnaast vrezen wetenschappers dat de voedselketen in de Noordzee verstoord raakt wanneer hier een groot windpark wordt geplaatst. Dit windpark staat momenteel op de agenda van klimaatminister Rob Jetten (D66).


  NieuwRechts

  1 reacties :

  Dekker zei

  Het is crimineel om windmolens in zee of welk water dan ook te plaatsen. De reden??
  Door de heftige trillingen die worden veroorzaakt iedere keer dat een blad van een windmolen langs de mast draait ontstaat er overdruk. Die overdruk resulteert in lawaai en heftige trillingen. Onder water wordt het geluid en de trillingen nog extra versterkt. Cavitatie heet dat.
  Een voorbeeld: op 12 zeemijl afstand langs de Nederlandse kust loopt de scheepvaartroute naar de Duitse zeehavens. In het Schulpengat langs het strand van Huisduinen is onder water het kabaal van de langsvarende schepen in de scheepvaartroute heel heftig, het is of de schepen op 100 mtr afstand langs varen. Iedere sport- of beroepsduiker kan u dat vertellen.
  We hebben het dan over een afstand hemelsbreed van het Schulpengat naar de scheepvaartroute, ongeveer 10 zeemijl, dat is 18,5 kilometer. Hetzelfde effect als de scheepsschroeven onder water hebben hebben de wieken van de windmolens dat boven water. Het kabaal en de trillingen worden via mast en fundering overgebracht op het (zee)water en bodem. Niet alleen zeezoogdieren maar ook vissen en schelpdieren worden gedood door het kabaal en trillingen.
  De partijen die windmolens propaganderen zijn de heftigste dieren mishandelaars, denk daar goed aan als u gaat stemmen.
  http://www.edugis.nl/lesmodules/Hydrografie/Noordzee/nz4.html

  Een reactie posten