Proxy-oorlog in Oekraïne & genocide in Gaza leggen westerse hypocrisie en moreel bankroet op fatale wijze bloot

Datum:
 • zaterdag 11 november 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 • de ware en groteske, verrotte aard van de westerse macht....


  11-11-2023


  Proxy-oorlog in Oekraïne & genocide in Gaza leggen westerse hypocrisie en moreel bankroet op fatale wijze bloot


   Westerse leiders en instellingen hebben zichzelf in een ongekend diskrediet gebracht door hun medeplichtigheid aan de genocide op het Palestijnse volk. Dit wordt nog versterkt door de NAVO-proxy-oorlog in Oekraïne, schrijft Strategic Culture Foundation.

  Niet alleen is de westerse medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden blootgelegd, maar wat ook aan de hele wereld te zien is, is de schokkende dubbele standaarden en hypocrisie van de westerse leiders. Deze mensen zijn leugenaars, psychopaten en criminelen.

  We zijn getuige van een historische gebeurtenis: de ineenstorting van het westerse imago van vermeende democratische en morele autoriteit.

  Over de hele wereld nemen de massale openbare protesten toe tegen de afschuwelijke slachting van burgers in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever door de Israëlische staatstroepen. In Europese en Noord-Amerikaanse steden als Washington DC, Londen, Berlijn en Parijs lopen miljoenen burgers te protesteren, niet alleen tegen de misdaden van de Israëlische staat, maar ook – en dat is net zo belangrijk – tegen de ontaarde verantwoordelijkheid van hun eigen regeringen bij het faciliteren van de genocidale vernietiging van het Palestijnse volk.

  De volkswoede wordt zelfs geuit door gewone medewerkers, diplomaten en andere werknemers binnen regeringen en parlementen. Protesten van arbeiders hebben havens geblokkeerd voor het verschepen van westerse wapens naar Israël. Journalisten van westerse media stellen ook de vooringenomenheid van hun organisaties aan de kaak en klagen – terecht – dat de gecompromitteerde berichtgeving de genocide in de hand werkt.

  De Amerikaanse president Joe Biden en andere Westerse leiders worden in het openbaar beschimpt voor hun medeplichtigheid aan genocide. Onder de demonstranten zijn Joodse organisaties en individuen die de nazi-holocaust hebben overleefd.

  De publieke woede wordt nog aangewakkerd door de reactionaire reactie van Westerse instanties die beweren dat de protesten niet legitiem zijn. De autoriteiten hebben geprobeerd – en gefaald – om marsen te verbieden op basis van de verwerpelijke bewering dat de demonstranten terroristische sympathisanten zijn en antisemitisch. Het besmeuren van miljoenen gewone burgers die zich hebben gemobiliseerd om genocide te veroordelen, wakkert de minachting voor Westerse regeringen en media alleen maar verder aan.

  In Gaza gaat de barbaarse en gruwelijke massamoord op burgers – voornamelijk vrouwen en kinderen – al meer dan vier weken non-stop door. De gebeurtenis op 7 oktober, waarbij de Palestijnse militante groep Hamas honderden Israëli’s doodde, staat in geen enkele verhouding tot de genocide die daarop volgde. Meer dan 40.000 Palestijnse burgers zijn naar verluidt vermoord of verminkt. Een hele bevolking van 2,3 miljoen mensen wordt onderworpen aan gruwelijke collectieve straffen in het geblokkeerde gebied. Vooral het doden van kinderen door Israëlische bombardementen met wapens van de VS en de NAVO is afschuwelijk.

  De Verenigde Staten, de Europese Unie, de NAVO en de G7 hebben allemaal geweigerd op te roepen tot een staakt-het-vuren. In plaats daarvan hebben ze aangedrongen op “humanitaire pauzes”, wat het Israëlische regime van Benjamin Netanyahu onlangs heeft aanvaard – ongetwijfeld onder druk van Westerse leiders die een opstand onder hun bevolking vrezen. Maar zulke pathetische schamele “pauzes” vormen slechts een laag van belediging op letsel.

  De hele wereld, inclusief Rusland en China en de overgrote meerderheid van de Verenigde Naties, eist een onmiddellijk einde aan de massamoord op onschuldige mensen. Geen zinloze “pauzes” voor herbewapening en verdere cycli van moorden. Er is een hernieuwde, krachtige roep over de hele wereld om historische gerechtigheid voor het Palestijnse volk, dat al tientallen jaren gebukt gaat onder de verachtelijke bezetting en agressie van het zionistische regime, mogelijk gemaakt door westerse regeringen.

  Amerikaanse wapens – betaald door Amerikaanse belastingbetalers en indirect door de rest van de wereld vanwege de bevoorrechte Amerikaanse dollar – worden gebruikt om burgers in Gaza uit te roeien. En de Amerikaanse regering is van plan om de aanvoer van moordmachines uit te breiden met 14 miljard dollar aan extra hulp. Het Witte Huis van Biden en het Pentagon zeggen schaamteloos dat er geen rode lijnen zijn om het gebruik van de Amerikaanse vuurkracht door Israël aan banden te leggen. Er is al zo’n 25.000 ton aan explosieven op Gaza gedropt, wat gelijk staat aan de kracht van twee A-bommen waarmee de VS Hiroshima bestookte in augustus 1945.

  In de regio is een formidabele armada van Amerikaanse en andere NAVO-oorlogsschepen verzameld, waaronder nucleair aangedreven vliegdekschepen. Gezien het officiële standpunt van de regeringen van de VS en de NAVO om Israël te steunen – onder de valse claim van het “recht op zelfverdediging” – is het onontkoombaar dat de Westerse mogendheden de genocide volledig steunen. Dit afschuwelijke beleid is overduidelijk voor Westerse burgers en de hele wereld.

  De hypocrisie en dubbelhartigheid van de Westerse leiders, hun regeringen en hun media worden veroordeeld voor de oorlogsmisdadigers die ze zijn. Nog maar een paar maanden geleden veroordeelden deze zelfde Westerse charlatans Rusland voor vermeende oorlogsmisdaden in Oekraïne. Biden, Von der Leyen, Scholz, Macron en Sunak en andere Westerse leiders hielden vrome preken over vermeende Russische misdaden tegen Oekraïne – terwijl die oorlog in werkelijkheid werd uitgelokt door de NAVO die een naziregime in Kiev bewapende en steunde.

  Nu Rusland het door de NAVO gesteunde regime in Kiev grotendeels heeft verslagen, wordt er in de westerse media of door westerse regeringen nauwelijks nog over de oorlog gesproken.

  Wat echter verbazingwekkend is, is de afwezigheid van enige oprechte bezorgdheid onder Westerse leiders over daadwerkelijke oorlogsmisdaden op grote schaal in Palestina.

  Biden en zijn Westerse handlangers praten over “rouwen om onschuldige doden” terwijl ze het Israëlische staatsterrorisme bewapenen en steunen.

  De barbaarsheid die plaatsvindt in Gaza en de Westelijke Jordaanoever is schokkend. Wat des te weerzinwekkender is, is de expliciete schuld van westerse staten aan het mogelijk maken van de genocide.

  De misdaden onthullen de absolute duivelse aard van de westerse staatsmacht. De misdaden van het Israëlische regime zijn de manifestatie van westers imperialisme; de ware en groteske, verrotte aard van de westerse macht. Decennia lang, zelfs eeuwenlang, hebben de Verenigde Staten en hun Europese partners een schertsvertoning opgevoerd door te doen alsof ze toonbeelden van democratie waren – terwijl ze tegelijkertijd de rest van de planeet uitbuitten en leegroven.

  Nu worden al hun misleidingen en corruptie volledig tentoongesteld. Dit zijn criminele regimes wiens geschiedenis van oorlogszuchtig kolonialisme en imperialisme maar al te vaak verdoezeld werd door de overheersende controle van de media en zelfbenoemde allure. Het is nu glashelder waar het “Collectieve Westen” (een wereldwijde minderheidselite) werkelijk voor staat: dood en verderf.

  De grote vraag is hoe ver en waar de enorme publieke woede en minachting toe zal leiden. Een historische opstand is onderweg. Wat komt hierna? Kan het constructief worden gemobiliseerd om decadente dictaturen van kapitalistische oligarchieën omver te werpen die westerse staten hebben gedomineerd onder het mom van democratie?

  Eén ding is duidelijk. De westerse elitaire systemen zijn onherstelbaar beschadigd. De kruisiging van het Palestijnse volk heeft een doos van Pandora gecreëerd. Westerse corruptie – diepe, systematische, historische corruptie – is er nu uit en kan er niet meer worden ingestopt door de elitaire heersers die het proberen te verdoezelen.

  De genocidale misdaden van de Westerse machten kunnen deze keer niet ongezien blijven of worden weggeredeneerd. De dubbelhartigheid en het failliet zijn schadelijk voor de existentiële kern.

  Uiteindelijk kan er echter hoop zijn op een betere, eerlijkere en rechtvaardigere wereld. Maar eerst moet de oude, door het Westen gedomineerde orde verdwijnen, ondanks de immense pijn en het lijden dat dit met zich meebrengt.


  Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  ISRAËL CONFLICT DOSSIER
  Zie ook:   

  0 reacties :

  Een reactie posten