In Groot-Brittannië zakt het verhaal over de coronaprikken in elkaar: ‘Zelden zo’n welkome krantenkop gezien’

Datum:
 • donderdag 9 november 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Arrogant, sinister en ondemocratisch


  Robin de Boer 9-11-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:48

  De Britse Daily Telegraph pakte woensdag groots uit: er is een ‘baanbrekende’ rechtszaak aangespannen tegen AstraZeneca, de maker van één van de coronavaccins. Het vaccin was ‘gebrekkig’, zo wordt gesteld. Niets hierover in de Nederlandse media.

  Jamie Scott, die een permanente hersenbeschadiging heeft overgehouden aan het coronavaccin van AstraZeneca, heeft de farmareus voor de rechter gesleept. Hij kan niet meer werken als gevolg van een bloedprop.

  Ook de weduwnaar van Alpa Tailor, die stierf na de prik van AstraZeneca, heeft een zaak aangespannen.

  Testzaken

  Het gaat om twee testzaken, die de weg kunnen plaveien naar zo’n 80 andere zaken tegen de vaccinmaker. De slachtoffers eisen miljoenen van AstraZeneca.

  Boris Johnson noemde het vaccin ‘een triomf voor de Britse wetenschap’. Het wordt inmiddels niet meer gebruikt in Groot-Brittannië.

  In de maanden na de uitrol van het vaccin kwamen zeer ernstige bijwerkingen aan het licht. AstraZeneca ontkent dat het brein van Scott is beschadigd door de prik.

  Arrogant, sinister en ondemocratisch

  Scott claimt op zijn beurt dat het vaccin ‘gebrekkig’ en onveilig was. Hij overleed bijna nadat hij het vaccin had gekregen. Na een zware hersenbloeding belden artsen zijn vrouw Kate tot drie keer toe om afscheid te komen nemen in het ziekenhuis.

  “De overheid zei tegen ons dat het vaccin veilig en effectief was, maar wat er is gebeurd met Jamie heeft zijn leven veranderd en het AstraZeneca-vaccin is daar de oorzaak van,” zei Kate.

  Telegraph-columnist Isabel Oakeshott gooit er vandaag nog een vernietigend opiniestuk achteraan. De overheid was tijdens de vaccinatiecampagne ‘arrogant, sinister en ondemocratisch’, schrijft ze.

  Zelden zo’n welkome krantenkop gezien

  Machtsdronken ministers zagen het als een race en wilden de ‘eerste’ zijn. Ze hadden geen oog meer voor nevenschade, aldus Oakeshott.

  “Het tij is aan het keren. De mainstream media brengen nu verhalen die ze de afgelopen drie jaar hebben weggedrukt. Ze weten dat ze de waarheid niet voor eeuwig kunnen verbergen,” zegt het Australische oud-parlementslid Craig Kelly.

  Het Britse parlementslid Andrew Bridgen, die onlangs nog in een vrijwel lege plenaire zaal oreerde over de gevaren van de coronaprikken, laat weten dat hij zelden zo’n welkome krantenkop heeft gezien.


  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


  NineForNews.nl

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het zal in het hypocriete Nederland een ander verhaal worden, de media wordt beheerst door de politiek en daarbij komt nog dat het overgrote deel van de geprikte mensen nooit zal toegeven dat ze nadelige gevolgen hebben ondervonden van de prikken. Ze, de geprikten, zullen altijd blijven volhouden dat het de gevolgen van Corona zijn en mochten ze er wel aan overlijden, volgens het Lareb waren dat er vorig jaar al bijna 700, dan kunnen ze het, dood als ze zijn, niet meer navertellen.

  Een reactie posten