Gemeente Schagen tikt 14 ambtenaren op de vingers vanwege integriteitsschendingen

Datum:
 • maandag 27 november 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • SCHAGEN - Bij twaalf van hen ging het om ongewenste omgangsvormen.


  Maite Perez y Pere 27-11-2023  In de afgelopen drie jaar zijn meer dan negenhonderd ambtenaren uit diverse gemeenten terechtgewezen vanwege wangedrag en ongepaste praktijken, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. In de gemeente Schagen werden veertien ambtenaren op de vingers getikt.

  Bij twaalf van hen ging het om ongewenste omgangsvormen. Of deze meldingen gegrond waren, is onbekend. Bij de overige twee ambtenaren zijn om onbekende redenen maatregelen genomen. Deze meldingen zijn als gegrond beschouwd, en naar aanleiding daarvan is een gesprek gevoerd.


  De gemeente Hollands Kroon heeft na een verzoek van RTL Nieuws laten weten geen meldingen van integriteitsschendingen te hebben ontvangen of behandeld tussen 2020 en 2022.


  Onderzoek

  De onderzoeksredactie verzocht alle Nederlandse gemeenten om alle ontvangen meldingen van wangedrag en niet-integer handelen openbaar te maken. Van de 342 gemeenten reageerden er 331, die gezamenlijk goed waren voor 3300 meldingen.


  Lees ook: Vechtpartijen, seksuele opmerkingen, belangenverstrengeling: tientallen ambtenaren in Zaanstreek-Waterland gingen hun boekje te buiten


  In de afgelopen tijd hebben Nederlandse gemeenten minstens duizend meldingen van misstanden ontvangen die achteraf bleken te kloppen. Hierdoor zijn meer dan negenhonderd ambtenaren op de vingers getikt. Deze maatregelen variƫren van een waarschuwing of gesprek tot zelfs ontslag en juridische stappen.


  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Gelukkig dat er in Hollands Kroon geen meldingen waren. Het kan ook zijn dat de thuis werkende ambtenaren slecht of helemaal niet te controleren zijn. De 3300 meldingen in het hele land is zoals bij ieder onderzoek het geval is slechts een heel klein percentage van de werkelijkheid.

  Een reactie posten