Ab Flipse waarschuwt: ‘Als wij dit beleid voortzetten gaan we gewoon naar de uitgang’

Datum:
 • dinsdag 14 november 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  “Wij worden in dit land bestuurd door mensen die compleet de weg kwijt zijn. Op alle fronten.”  Robin de Boer 14-11-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:46

  De verkiezingen van 22 november zijn volgens financieel expert Ab Flipse ‘historisch’. “Als land krijgen we nog één keer de kans om onze stem te verheffen,” zei hij aan tafel bij De Nieuwe Wereld.

  “Als wij dit beleid, het beleid-Rutte, voortzetten, dan gaan we gewoon naar de uitgang,” waarschuwde hij. “En dat gaat sneller dan wij ons realiseren. Op alle dossiers.”

  We kunnen dossiers zelfs versnellen, merkte Flipse op. “Want op het moment dat een figuur als Timmermans een rol gaat spelen in dit nieuwe kabinet, gaan we nóg sneller door het putje heen.”

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Onleefbaar

  “Dan is het in dit land voor mij onleefbaar aan het worden, echt onleefbaar,” benadrukte hij.

  Flipse denkt dat tienduizenden ondernemers – misschien wel meer – gaan vertrekken als Timmermans een rol gaat spelen in het kabinet.

  “We hebben te maken met notoire leugenaars. Timmermans is een notoire leugenaar. Nog erger dan Rutte. Hij heeft maar één religie, één agenda: Agenda 2030/klimaat. We gaan eraan.”

  Alles kwijt

  Hij wees erop dat zelfs Duitsland erkent dat de energietransitie die men daar aan het uitvoeren is, gestart door Merkel, het land ten gronde richt. “Het is niet te doen.”

  Flipse verwacht dat Duitsland binnen nu en 10 jaar ‘alles kwijt is’.

  “Wij worden in dit land bestuurd door mensen die compleet de weg kwijt zijn. Op alle fronten.”

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten