Wybren van Haga dient motie in over wet die ons allemaal criminaliseert, let vooral op BBB

Datum:
 • zaterdag 28 oktober 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Dit is een ongelofelijke inbreuk op onze privacy en op onze grondrechten,.....


   Robin de Boer 28-10-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:54

  De Europese Commissie wil via client-side scanning alle berichten op sociale media scannen voordat ze verstuurd worden. Dit is een ongelofelijke inbreuk op onze privacy en op onze grondrechten, en een directe opmaat naar een digitale controlestaat, waarbij de overheid 500 miljoen Europeanen aan massasurveillance onderwerpt, zei Wybren van Haga (BVNL) in de Tweede Kamer.

  Hij wees erop dat de Kamer al drie keer heeft uitgesproken dit niet te willen, terwijl minister Yesilgöz toch blijft proberen om dit door te drukken.

  Dystopische surveillancestaat

  Van Haga diende hierover een motie in. Hij zei dat het voorstel van de Europese Commissie om ongericht alle digitale communicatie van Europese burgers preventief te laten scannen op mogelijk ongeoorloofd materiaal thuishoort in een dystopische surveillancestaat zoals Noord-Korea of China, maar zeker niet in Nederland.

  Het Kamerlid voegde toe dat wetenschappers, juristen en privavcydeskundigen vrijwel unaniem vernietigend zijn over dit voorstel. De verwachting is dat het geen stand zal houden bij de rechter.

  Bizar

  Zijn motie, die de regering verzoekt niet akkoord te gaan met enig voorstel dat een detectiebevel op basis van client-side scanning bevat, werd aangenomen, omdat regeringspartij D66 voor stemde.

  Opmerkelijk: BBB stemde tegen en lijkt dus voorstander te zijn van client-side scanning, een techniek waarbij de overheid meekijkt op jouw telefoon bij alles wat je doet.

  “Bizar dat er nog partijen zijn die tegen deze motie van BVNL stemden,” aldus Van Haga.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


  NineForNews.nl
  0 reacties :

  Een reactie posten