Pieter Omtzigt kon na CDA-vertrek dankzij PVV in Raad van Europa blijven

Datum:
 • vrijdag 27 oktober 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Pieter Omtzigt zit in de Raad van Europa op een zetel van de PVV.

  Pieter Omtzigt kon na CDA-vertrek dankzij PVV in Raad van Europa blijven

  CARLA JOOSTEN 27-10-2023

  Pieter Omtzigt zit in de Raad van Europa op een zetel van de PVV. Hij verloor zijn plek in de parlementaire vergadering van deze raad toen hij in 2021 het CDA verliet. Dankzij de PVV kon hij er actief blijven.

  Omtzigt is al vele jaren een van de actiefste Nederlandse parlementariërs in de Raad van Europa. Hij zet er zijn tanden in corruptie en mensenrechtenschendingen, en kreeg gedaan dat recht werd gedaan in de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia in 2017.

  CARLA JOOSTEN
  Ze is politiek redacteur in Den Haag en schrijft ook over media, de veranderende positie van de vrouw en covert het koningshuis.
  Lees meer
  Carla Joosten

  OMTZIGT VERLOOR ZETEL IN STRAATSBURG NA ZIJN VERTREK BIJ CDA

  Na zijn vertrek bij het CDA in 2021 verloor Omtzigt de zetel van die partij in de Assemblee van de Raad van Europa in Straatsburg. Daarop vroeg hij Geert Wilders om een PVV-zetel.

  ‘Ik zei: “Natuurlijk, beste Pieter, mag je op die zetel zitten.” Hij zit er nog steeds en had er geen principiële bezwaren tegen,’ zei Wilders bij de aftrap van zijn verkiezingscampagne in Venlo tegen de NOS.

  WILDERS HOOPT DAT OMTZIGT TOCH MET PVV WIL REGEREN

  Omtzigt heeft rechtsstatelijke bezwaren tegen regeren met de PVV. Wilders concludeert dat de leider van Nieuw Sociaal Contract blijkbaar geen moeite heeft met zitten op een PVV-zetel.

  Hij hoopt dat Omtzigt terugkomt van zijn bezwaren tegen regeren met de PVV. Misschien niet nu in de campagne, maar dan wel na afloop van de verkiezingen van 22 november.

  ELSEVIER

  0 reacties :

  Een reactie posten