Laurens Buijs bekritiseert PVV: 'Snap niet waarom jullie opeens je principes overboord gooien!'

Datum:
 • maandag 23 oktober 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Eigenlijk was het gewoon een klucht. 


  Laurens Buijs bekritiseert PVV: 'Snap niet 

  waarom jullie opeens je principes overboord 

  gooien!


  doorMichael van der Galien 23-10-2023

  'het College Tour-verkiezingsdebat was tussen vier partijleiders. 

  Want, zegt hij terecht, Wilders  is momenteel dé leider van de 

  oppositie (qua zeteltal van zijn partij, in ieder geval). 

  Laurens Buijs vindt dat ook belachelijk, maar reageert op 

  Bosma door te stellen dat hij het juist daarom zo merkwaardig 

  vindt dat de PVV onlangs overduidelijk is opgeschoven en zelfs 

  FVD is gaan aanvallen. Alles om er maar bij te mogen horen.


  Gisteravond was dus het verkiezingsdebat. Daar was helemaal 

  niemand van onder de indruk. Het leek nergens over, het ging 

  nergens over. Eigenlijk was het gewoon een klucht. Ergens was dat

  wel hilarisch - maar het was natuurlijk vooral heel problematisch 

  omdat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste 

  verkiezingen van ons leven zijn.

  Eén van de redenen dat het debat nergens over ging is dat de leider van de grootste oppositiepartij in de Tweede Kamer, en van de derde of vierde partij in de peilingen, er niet bij was. Ja, dat lees je goed. Geert Wilders was niet uitgenodigd.

  Bosma: de NPO is politiek

  PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma was daar gisteren logischerwijze woedend om. Op X haalde hij dan ook keihard uit naar de organisator van het nepdebat, de NPO.
  "NPO is een politieke organisatie," schrijft Bosma. "Die politiek bedrijft met ons belastinggeld."
  "Vanavond weer het bewijs," gaat hij verder. "Een verkiezingsdebat zónder de leider van de oppositie: Geert Wilders."

  Laurens Buijs snapt het niet

  Hier kan je het natuurlijk alleen maar mee eens zijn. Academicus Laurens Buijs doet dat dan ook. Alleen is er wel een probleempje. Want juist als je begrijpt dat de PVV op totaal oneerlijke wijze behandeld wordt is het nogal gek dat Wilders de laatste weken zo duidelijk vriendjes probeert te worden met de VVD - en FVD zelfs een paar keer heeft aangevallen.
  "Daarom snap ik dus ook niet waarom jullie opeens je principes overboord gooien," reageert Buijs op Bosma, "FVD aanvallen en naar de corrupte macht toe bewegen. Iedereen weet dat jullie nog een ronde tot op de oppositie veroordeeld zijn. Jullie vriend is niet VVD, maar FVD, dan moet je die ook zo behandelen."

  Nuttige idioten

  Op het moment van schrijven had Bosma nog niet gereageerd op Buijs' tweet. En dat is niet zo gek. Er is namelijk geen goed antwoord mogelijk.
  Buijs heeft gelijk. De PVV wordt vrijwel zeker wéér buiten de coalitie gehouden. De VVD flirt alleen met Wilders omdat ze denken dat ze daarmee mogelijke overlopers naar de PVV een beetje kunnen beperken - of naar andere 'rechtse' partijen.
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat het partijkartel wéér de boel aan het bespelen is. Ben jij het ermee eens dat we daar iets aan MOETEN doen? Steun DDS dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het ranzige kartel elke dag weer te bestrijden!
  Als de verkiezingen er eenmaal opzitten gaat de VVD daarop gewoon doen wat ze altijd doen: ze gaat om tafel zitten met de grootste midden- en linkse partijen, sluit een deal, en puzzelt een kabinet in elkaar bestaande uit VVD'ers, GroenLinksers, PvdA'ers en NSC'ers - en misschien uit nog wat andere soorten links gespuis.
  Momenteel laten PVV'ers zich door het partijkartel gebruiken als nuttige idioten. Ze gaan voorop in de strijd om een partij als FVD te beschadigen, maar krijgen daar uiteindelijk niets voor terug. Misschien dat het gefikste debat van gisteren een wake up call zal zijn voor Wilders en co.
  0 reacties :

  Een reactie posten