Bom onder GroenLinks-PvdA? Houdt Kauthar Bouchallikht Frans Timmermans uit het Torentje?

Datum:
 • maandag 16 oktober 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Marianne Zwagerman en Ton F. van Dijk doen in deze derde editie van Dwars door de Campagne een nabeschouwing van......


   

  16-10-2023


  Op het congres van GroenLinks-PvdA leek zaterdag de angel uit het conflict binnen de partij gehaald over de oorlog tussen Israël en Hamas. Vooral in de GroenLinks achterban zijn nogal wat anti-Israël sentimenten te horen, maar een motie met een verbindende tekst werd door 96% van de leden aangenomen.

  Nog geen 24 uur later werd door het nieuws dat de nummer 17 op de gezamenlijke linkse kieslijst, Kauthar Bouchallikht, zich terugtrekt de situatie ineens wankel. Zij staat op een verkiesbare plek en kan na de verkiezingen toch haar zetel opeisen. Dat kan net de zetel zijn die Timmermans nodig heeft om het Torentje te pakken. Marianne Zwagerman en Ton F. van Dijk doen in deze derde editie van Dwars door de Campagne een nabeschouwing van het congres van Timmermans en zijn club in Ahoy Rotterdam en bespreken met communicatiedeskundige Aart Lensink de reclamespot die GroenLinks-PvdA daar lanceerde. on, voormalig topman én tv-journalist bij de NPO, windt zich op over het interview met Timmermans bij Buitenhof deze zondagochtend. Waarom worden de belangrijkste vragen niet gesteld en mag Timmermans zich gedragen als een buitenlandexpert in plaats van de leider die straks Nederland bij elkaar moet houden? De Joodse scholen waren dicht in ons land en zijn partijgenoot Aboutaleb weigerde zich vierkant achter Israël op te stellen, maar geen vraag daarover in Buitenhof aan Timmermans! Deze podcast is ook via Spotify te beluisteren. Kijk op dwarsnieuws.nl voor de link.


  Marianne Zwagerman - Dwarsnieuws

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De VVD met Dilan Yesilgöz als nieuwe opperhoofd zal Timmermans wel de helpende hand toesteken, immers deze Turkse komt voort uit de SP daarna Groen Links en PvdA en tenslotte de VVD waar ze met open armen door Rutte werd ontvangen, dus van de VVD valt alleen maar ellende te verwachten. Hoe in hemelsnaam is het mogelijk dat een buitenlandse vrouw na 3 communistische partijen versleten te hebben opperhoofd van de VVD wordt? De recente geschiedenis van de VVD leert ons dat zelfs veroordeelde terroristen er een prominente plaats krijgen, dus binnen de VVD is werkelijk alles mogelijk.

  Een reactie posten