Stevige kritiek op communicatie rond noodwoningen Middenmeer. ’Dit is echt van de onderste tree op de ladder’

Datum:
  • donderdag 7 september 2023
  • in
  • Categorie: , ,
  •  


    Hollands Kroon - MIDDENMEER De wijze waarop met de inwoners van Middenmeer is gecommuniceerd over de noodopvanglocatie aan de Hoornseweg in Middenmeer is ver onder de maat.



    Winnie van Galen 7-9-2023 


    Met die kritiek komt Alexander Bügel, fractievoorzitter van Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK).

    De komst van de 48 noodwoningen voor statushouders, Oekraïners en spoedzoekers is volgens Bügel door het college van B en W gepresenteerd als een voldongen feit. Met als tegenprestatie twee informatiebijeenkomsten volgende week over het plan. En dat is volstrekt onvoldoende, mede gezien de belofte van het vorig jaar aangetreden college om meer werk te maken van burgerparticipatie, aldus de fractievoorzitter van OHK.


    Ontstemd


    Bügel ventileerde zijn kritiek deze week bij het college waarbij hij liet weten ontstemd te zijn over de manier waarop het plan bij de inwoners van Middenmeer bekend is ingestoken. ,,Voor mij is het een teken van oude politiek. De wijze waarop is gecommuniceerd is er een van de onderste tree op de ladder, terwijl we juist hebben afgesproken het anders te doen. Zoals het nu is gegaan, kan ik me voorstellen dat inwoners weinig behoefte hebben om naar die bijeenkomsten te gaan, als ze de brief al hebben uitgelezen waarin staat wat het college aan de Hoornseweg wil. Ze voelen zich bij voorbaat niet gehoord, terwijl er juist behoefte is aan visie en perspectief na wat er de laatste tijd allemaal in de achtertuin van het dorp is gebouwd.’’


    Het plan had volgens Bügel eerst bij alle inwoners in de week gelegd moeten worden, dan de informatiebijeenkomsten en vervolgens een terugkoppeling over hetgeen er met de input van de bewoners is gedaan. De brief over de noodopvang is tot zijn verbazing niet naar alle inwoners gestuurd maar alleen naar de omwonenden van de locatie aan de Hoornseweg.


    Zijn kritiek staat los van de urgentie voor noodwoningen die zijn bestemd voor statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning), Oekraïners en spoedzoekers. ,,Die opdracht is helder, daaraan moeten we voldoen.’’ OHK maakt overigens samen met SHK, PvdA, GroenLinks en D66 deel uit van het college van B en W.


    In een reactie op de kritiek van Bügel laat de gemeente via een woordvoerder weten dat de zaak nog niet in kannen en kruiken is maar dat eerst nog ’wensen en bedenkingen aan de gemeenteraad worden voorgelegd voordat een definitief besluit genomen wordt.’ ,,Van een voldongen feit is dus geen sprake. Als dat in de communicatie zo is overgekomen dan is dat spijtig en niet de bedoeling geweest. Directe omwonenden hebben wij per brief aangeschreven zodat we zeker weten dat zij op de hoogte zijn van de bijeenkomsten en het voorgenomen plan. Uiteraard is heel Middenmeer welkom om met elkaar het gesprek aan te gaan op 11 en 13 september.’’


    Noordhollands Dagblad


    0 reacties :

    Een reactie posten