PVV presenteert verkiezingsprogramma: Bindend referendum over Nexit, asielstop - maar geen woord over WEF/NAVO

Datum:
 • zondag 17 september 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De PVV heeft vandaag haar verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023 bekendgemaakt.


  Michael van der Galien 16-9-2023


  In het verleden zagen we soms dat de PVV met een A4-tje kwam, maar dat is nu niet het geval. Het is een serieus plan, bestaande uit bijna 50 pagina's. En het is er duidelijk opgericht om de VVD aan de onderhandelingstafel te dwingen. De PVV eist een drastische vermindering van de asielinstroom, wil Nexit, en wil maatregelen om de bestaanszekerheid te vergroten. Daar staat tegenover dat zaken als Woke en het WEF totaal niet genoemd worden.

  Het opvallendste aan het programma is dat het typisch des PVV's is, maar dat het veel minder extreem in taalgebruik is dan we in het verleden hebben gezien. Wel komt weer het punt voorbij dat de PVV "geen islam" in Nederland wil, dus ook "geen moskeeën en korans." Dat punt wordt door het partijkartel steeds gebruikt om de PVV uit te sloten, wat de reden is dat sommige mensen dachten dat het er dit keer niet zou instaan. Het staat er dus wél in... maar het is wel slechts één zinnetje, op een behoorlijk rustige, objectieve manier erin gezet. Het wordt dus overduidelijk underplayed, niet-benadrukt.

  Nexit

  De partij wil dat er een bindend referendum komt over het Nederlandse lidmaatschap van de Europese Unie. Het grote doel daarbij is om Nederland uit de EU te trekken. De PVV wil dat omdat Nederland alleen zo volledig soeverein kan zijn - en natuurlijk omdat alleen zo de immigratie echt beperkt kan worden. Hierin staan de PVV en FVD dus aan dezelfde kant. Zij zijn de énige partijen die dit standpunt durven in te nemen.

  Asielstop

  Daarnaast wil de PVV dat er een asielstop komt. Ook op andere manieren wil de PVV de immigratie fors beperken. Dit geldt ook voor 'arbeidsimmigratie' vanuit de EU. Ook Europeanen zouden een tewerkstellingvergunning moeten aanvragen alvorens ze naar Nederland kunnen komen om hier te werken en te leven. Want, inderdaad, de migratie wordt niet alleen aangewakkerd door gelukszoekers vermomd als asielzoekers, maar ook door familiereünies en arbeidsmgiranten.

  Opvallend genoeg staat er ook nog een andere zin in: "Wij steunen, op weg naar de door ons beoogde en noodzakelijke asielstop, maatregelen die de instroom van asielzoekers en andere migranten fors zullen verminderen." Dit suggereert dus al bij voorbaat dat de PVV bereid is om een compromis te sluiten op dit onderwerp en akkoord te gaan met maatregelen die weliswaar de instroom beperken, maar die niet een algehele stop inhouden.

  Bestaanszekerheid

  De PVV wil ook in actie komen tegen de aanval van het partijkartel op de bestaanszekerheid. Hele horden Nederlanders kunnen niet of nauwelijks rondkomen. Volgend jaar zijn er maar liefst 1 miljoen officiële armen. En die groep wordt alleen maar groter.

  Geert Wilders en de zijnen willen daar iets aan doen. Hoe? De btw op boodschappen moet totaal afgeschaft worden, aldus de PVV. Naar 0% dus. Daarnaast moeten de belastingen op energie verlaagd worden waardoor de energierekening lager wordt. Het wettelijk minimumloon moet verhoogd worden, het eigen risico in de zorg moet verdwijnen, de brandstoffaccijnzen gaan flink verlaagd worden, en de huurtoeslag moet verhoogd worden.

  Meer politiekracht

  Wat betreft de politie, daarin wil de PVV niet alleen flink investeren; de partij wil de politie ook meer bevoegdheden om keihard in te grijpen als er dingen gebeuren waar de overheid niet blij mee is. Zo zou het leger ingezet moeten kunnen worden bij onrust op straat. Drugsverkoop aan minderjarigen moet extra hard bestraft worden, terroristen moeten levenslang krijgen, gevangenisstraffen moet altijd helemaal uitgezeten worden, en er moeten 10.000 extra politieagenten bijkomen.

  Rusland/Oekraïne

  Wat betreft de oorlog in Oekraïne neemt de PVV een standpunt in dat dichtbij dat van het kartel ligt. De PVV zegt niets over de NAVO, of over de noodzaak om het lidmaatschap daarvan te beëindigen, en rept ook met geen woord over het 'niet uitzenden van Nederlandse soldaten naar Oekraïne, nooit.' De actie van Rusland in Oekraïne wordt veroordeeld.

  Daar staat tegenover dat de PVV óók niet hardop zegt dat Oekraïne (ten koste van alles) gesteund moet worden. De militaire steun aan Oekraïne wordt zelfs negatief besproken omdat het ervoor zorgt dat Nederland zelf geen materiaal meer heeft om zichzelf te beschermen. Er moeten geen F16's én geen geld naar Oekraïne gaan.

  Israël

  De PVV kiest in haar programma voor 100%, felle steun voor Israël. De Nederlandse moet van de PVV van Tel Aviv naar Jeruzalem verhuisd worden, stelt de partij. "De PVV is een grote vriend van de enige echte democratie in het Midden-Oosten, Israël. Ook cultureel is Nederland zeer verbonden aan Israël," aldus Wilders en de zijnen.

  WEF

  Hoewel de PVV in de Tweede Kamer af en toe kritiek heeft geuit op het World Economic Forum, rept het verkiezingsprogramma hier op geen enkele manier dan ook over. Het WEF - de invloed van deze organisatie op het Nederlandse overheidsbeleid de afgelopen jaren - wordt totaal niet genoemd.

  Woke

  Ook kiezers die op zoek zijn naar PVV-standpunten en maatregelen in zake Woke komen bedrogen uit in dit program. Het enige dat hierover gezegd wordt zijn drie punten: dat de PVV geen islamitische scholen wil, onder meer omdat de islam niet lhbti-tolerant, dat de partij wil dat gemeenten ophouden met meewerken aan "gendermaatregelen, klimaatwaanzin en diversiteitsgeneuzel," en dat "indoctrinatie in het onderwijs" eindigt omdat "vorming in levensvisie en politiek aan de ouders [is], niet aan de school."

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven worden. Het is nu of nooit. Of we stoppen de globalistische neoliberale links elite, of Nederland is klaar en voorbij. Over en uit. Game over. Maar in deze strijd hebben we JOUW hulp nodig. Want het kartel straft kritische websites als DDS keihard. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe! En strijd zij aan zij met ons tegen het Nederland-ondermijnende kartel!

  Conclusie

  Met dit verkiezingsprogramma kiest de PVV voor een andere strategie dan de partij de afgelopen verkiezingen heeft gedaan. Er is duidelijk diep nagedacht over dit programma, en de partijtop heeft besloten om op een aantal punten echt rechts van de VVD te gaan zitten, maar dat gebeurt wel op een gematigde manier (voor PVV-begrippen, in ieder geval).

  Tegelijkertijd geldt hierdoor wel dat het program dus ook minder ver gaat dan had gekund, zeker wat betreft de strijd tegen het globalisme en Woke. Ook in dat opzicht geldt vrijwel zeker dat de PVV dit doet om de zittende partijen niet te hard tegen het hoofd te schoppen, zodat dit soort standpunten de kans op onderhandelingen/gesprekken na de verkiezingen in ieder geval niet ondermijnen.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten