Pieter Omtzigt (NSC) bij Buitenhof toont oude politiek te zijn door PVV te blijven uitsluiten

Datum:
 • dinsdag 19 september 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Een wolf in schaapskleren.


  19-9-2023


  Pieter Omtzigt (NSC) bij Buitenhof toont oude politiek te zijn door PVV te blijven uitsluiten


   Mark Jongeneel

  Pieter Omtzigt, de man die zich in de politieke arena profileert als een 'rechtstatelijke' heilige, heeft tijdens de uitzending van Buitenhof de opmerkelijke uitspraak gedaan dat de PVV "aan de rechtsstaat zou raken", en gaf hiermee duidelijk aan niet met Geert Wilders te willen regeren. Wie denkt hij eigenlijk dat hij is? De zelfverklaarde zedenmeester van de Nederlandse politiek?

  Voor velen van ons was het al duidelijk: Omtzigt is niet de grote politieke verlosser die hij pretendeert te zijn. Zijn houding jegens de PVV is hier een lichtend voorbeeld van. Terwijl Geert Wilders in een handreiking naar onder andere Omtzigt aangaf dat de "scherpe kantjes" van zijn partij eraf zijn, blijft Omtzigt vasthouden aan zijn hoogdravende standpunt, alsof hij de enige echte bewaker is van onze rechtsstaat.

  Dit soort arrogantie past perfect in het straatje van de Nederlandse kartelpolitiek. Het lijkt erop dat Omtzigt, ondanks zijn zogenaamde afsplitsing en zijn nieuwe rol als leider van 'Nieuw Sociaal Contract', nog steeds de waterdrager is van het politieke establishment. Een wolf in schaapskleren.

  De houding van Omtzigt naar de PVV is ronduit hypocriet. Wilders en zijn partij hebben keer op keer duidelijk gemaakt dat zij opkomen voor de Nederlandse burger en dat zij pal staan voor onze democratische waarden. Omtzigt kiest er echter voor om samen te werken met de gevestigde orde en de echte volksvertegenwoordigers buiten te sluiten. De gevestigde orde die ook de mensen in Groningen, Limburg en de toeslagenouders in problemen hebben gebracht.

  Het is niet verrassend dat Omtzigt ook de FVD heeft uitgesloten. Deze uitsluitingspolitiek, waarin alleen de zogenaamd 'rechtstatelijke' partijen de dienst uitmaken, is typisch voor het huidige politieke klimaat in Nederland. Het is een trucje van het kartel om ware politieke vernieuwers buiten de deur te houden.

  De Dagelijkse Standaard roept alle kiezers op om deze verkiezingen goed op te letten en niet in de val te trappen van politici zoals Omtzigt, die met hun moraliserende praatjes proberen de aandacht af te leiden van hun ware bedoelingen. Omtzigt is geen vernieuwer; hij is simpelweg een andere versie van hetzelfde oude liedje, het CDA van Bontenbal.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.

  Het wordt tijd dat de kiezer de maskers van deze politieke acteurs afrukt en ziet wat er echt achter zit: een diepgewortelde minachting voor de wil van het volk en een onstilbare honger naar macht en controle. Omtzigt en zijn 'Nieuw Sociaal Contract' zijn slechts een façade. Het is tijd voor echte verandering, en dat zal niet komen van de zogenaamde 'bewakers van de rechtsstaat' zoals Omtzigt. Voor echte vernieuwing moet je bij PVV en FVD zijn. Zelfs het menselijke BBB is een beter alternatief dan Omtzigt, zij doen niet mee aan het absurde kartelspel van uitsluiten.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten