Omtzigt haalt uit naar oppervlakkige talkshowcultuur: pleit voor meer diepgaande debatten op tv

Datum:
 • donderdag 7 september 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Pieter Omtzigt, de voorman van Nieuw Sociaal Contract (NSC), uit stevige kritiek op de oppervlakkige debatcultuur in Nederland.


  BART REIJMERINK 7-9-2023


  Tijdens de Binnenhoflezing vertelt Omtzigt voortaan alleen nog maar bij tv- of radiodebatten aan te schuiven als er maximaal twee of drie andere lijsttrekkers aanwezig zijn en er veel ruimte en tijd is om diep in te gaan over de grote problemen van deze tijd. 

  Daarmee pleit Omtzigt voor een radicaal andere structuur dan Nederlanders nu gewend zijn. Normaliter zit een talkshow gevuld met tal van gasten die allemaal hun zegje mogen doen. Echter, zo stelt Omtzigt, zijn zulke debatten en gesprekken veelal nietszeggend. 

  "Heel veel lijsttrekkers die in oneliners van twintig seconden over een onderwerp spreken: dat leidt niet tot helderheid en niet tot oplossingen voor de problemen in ons land."

  Volgens Omtzigt hebben tv- of radiodebatten in het verleden niet geleid tot helderheid bij kiezers. Volgens Omtzigt wordt een tv-debat er niet constructief op als er zes of meer politici aanschuiven, dit omdat dan iedereen slechts in korte oneliners kan spreken. 

  NIEUWRECHTS

  0 reacties :

  Een reactie posten