Knettergek demissionair kabinet gaat lasten VERHOGEN: middenklasse én rokers én drinkers worden TOTAAL UITGEBUIT

Datum:
 • vrijdag 1 september 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • De VVD is verworden tot een nieuwe D66. Of, erger nog, tot een tweede PvdA.  Knettergek demissionair kabinet gaat lasten VERHOGEN: middenklasse én rokers én drinkers worden TOTAAL UITGEBUIT

  Michael van der Galien 31-8-2023

  Het demissionaire kabinet Rutte IV heeft weer een briljant plan bedacht:verhoog de prijzen van alcohol en tabak om de koopkracht te verhogen. Ja, u leest het goed. Eerst de prijzen verhogen en dan beweren dat dit de koopkracht zal verhogen. Het is alsof je water in een lekkende emmer giet en verwacht dat hij vol blijft.

  Het meest schokkende is dat een pakje shag volgend jaar maar liefst 20 euro gaat kosten. En dat was nog maar het oorspronkelijke plan. Nu lijkt het erop dat deze prijs nog verder zal stijgen. Sigaretten zouden 10 euro per pakje gaan kosten, maar ook deze prijs gaat omhoog.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Doe jezelf een plezier en schrijf je GRATIS in voor de dagelijkse DDS Nieuwsbrief!

  Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

  * indicates required

  Kun je het je voorstellen dat je 11 of 12 euro per pakje sigaretten gaat betalen? En let wel, die 20 euro PLUS voor shagrokers is gericht op de middenklasse en lagere middenklasse - dat zijn de mensen die normaal shag roken.

  Maar dat is nog niet alles. Het kabinet wil ook dat de hogere middeninkomens meer belasting gaan betalen. Van 37% naar een verbijsterende 49,5%. Dat is bijna de helft van hun inkomen! Het is ironisch dat de VVD, die beweert de belangen van de bovenklasse en boven-middenklasse te vertegenwoordigen, deel uitmaakt van deze regering die zulke maatregelen neemt.

  Of, nou ja, eigenlijk zouden we daar natuurlijk helemaal niet meer verbaasd over moeten zijn. De VVD is verworden tot een nieuwe D66. Of, erger nog, tot een tweede PvdA. De nepliberalen zien burgers - zeker zij die iets van hun leven maken - als potentiële beurzen. Als mensen die de staat meer, meer, meer kunnen geven. Niet als vrije burgers die recht hebben op hun eigen welvaart.

  Bij DDS zijn we helemaal klaar met de hypocriete VVD. Steun ons en help ons die nepliberale partij hard te bestrijden... en jouw geld te verdedigen!

  Dit beleid is niet alleen absurd, maar ook ronduit misdadig. Het lijkt erop dat het kabinet Rutte IV niet begrijpt hoe economie werkt, of erger nog, dat ze het wel begrijpen maar simpelweg niet geven om de gewone burger. Het is tijd voor verandering. Het is tijd dat de Nederlandse bevolking opstaat en zegt: "Genoeg is genoeg!"

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten