Deze energiereus maakt een wel heel opmerkelijke move

Datum:
 • vrijdag 1 september 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  ‘Duitsland begint windpark te ontmantelen voor kolen’.  Robin de Boer   1-9-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:58

  De Duitse energiereus RWE is in Noordrijn-Westfalen begonnen met de ontmanteling van een windpark om ruimte te maken voor de uitbreiding van een bruinkoolmijn, meldt EUobserver.

  Eén windturbine is al ontmanteld en nog eens zeven staan op het punt om verwijderd te worden. De mijn moet zo’n 15 miljoen tot 20 miljoen ton bruinkool opleveren.

  De illusie van de Green Deal in één zin

  Het bericht doet het nodige stof opwaaien. “De illusie van de Green Deal in één zin,” reageert Europarlementariër Rob Roos (JA21). Hij verwijst daarbij naar de kop boven het artikel van EUobserver: ‘Duitsland begint windpark te ontmantelen voor kolen’.

  Roos wijst erop dat Duitsland recentelijk 17 schone en goed functionerende kernreactoren heeft gesloten. Nu is de Duitse economie in grote problemen vanwege de overprijste energie. Beleid gebaseerd op ideologie is zeer verkeerd, stelt Roos.

  Fiasco

  “De Duitse groene energietransitie is een fiasco geworden,” constateert wetenschapper Ferdinand Meeus. “Liever bruinkool dan geen stroom en het licht uit.”

  FVD-Statenlid in de provincie Flevoland René Woensdregt zegt sarcastisch: “Groot succes, dat groene beleid. Jammer dat eerst de hele economie naar z’n graatje moet, voordat men dit realiseert.”

  Forse verliezen

  RWE-topman Markus Krebber is bezorgd over de problemen in de windmolenindustrie. Producenten van windturbines hebben te kampen met sterk gestegen kosten voor materialen en problemen in de toeleveringsketens, met als gevolg dat er forse verliezen worden geleden door windmolenbedrijven.

  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten