De Mona Pieter klucht,

Datum:
 • zondag 3 september 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 • De politieke deksel is (op)gelicht! Het gespuizenspel naar de macht kan wederom beginnen.


   03-09-2023 Rients Hofstra


  Meteen na de val van het kabinet Rutte IV werd al volop gespeculeerd en gingen de opiniepeilers los. O.a. het CdA zou genadeloos worden afgestraft. Het hypocriete des Heeren genootschap heeft jaren in de pas gelopen met 66 die de opdrachten gaf en de VVd die de burger onvriendelijke orders zogenaamd ten behoeve van het volk en vanwege het vermeende landsbelang oplegde.

  Lichtgewichtige CdA’ers hadden zich ontdaan van 2 lastige luizen in de pels. Pieter lag niet zozeer alleen maar dwars, hij was een bedreiging voor de slaafse volgers van de partijelite. Hugo de Jonge werd ontmaskerd als een sluwe, gluiperige, maar bovenal ondeskundige laagvlieger die eerst de zorg en daarna de woningbouw sloopte. Hij zal na zijn demissionaire laatste rondje wel zijwaarts worden weggepromoveerd, zoals ook Wopke Hoekstra na twee zeperds op resp. Financiën en Buitenlandse Zaken wordt weggewerkt om Volle Frans op te volgen in Brussel, omdat hij ook al geen verstand heeft van klimaat, stikstof en andere onbewezen hypes.

  Behalve Pitbull Pieter heeft het CdA ook Mona Keijzer de deur gewezen. Want in het huidige systeem mag je als Kamerlid geen afwijkende mening hebben. En als staatssecretaris of minister al helemaal niet. De door partijelites gehersenspoelde Kamerleden en bewindspersonen dienen uit te voeren wat vanuit Brussel en Davos via de partijburelen wordt opgedragen. Nadenken mag, sterker: dat moet. Zélf denken is ten strengste verboden. Pieter dacht wel eens zelf met heel veel dossierkennis als ammunitie. Mona lag dwars waar het enkele coronamaatregelen betrof en dat mocht niet. Coronabeperkingen waren immers uitsluitend landsbelang. Kortom: functie elders voor beiden.

  Het CdA kreeg te laat spijt, toen bleek dat de twee dissidenten geweldige stemmenkanonnen bleken te zijn en het CdA zonder dit duo geen bestaansrecht meer heeft. Dat op geloof gebaseerde rudimentele clubje verdwaasden opheffen is een serieuze optie.

  Maar zijn Pieter en Mona dan brandschoon? Nou echt niet. Mona heeft ineens andere standpunten. Was ze het eerst voor 100% eens met het CdA en na de coalitievorming waarin zij in het kabinet plaatsnam voor 100% met het kiezersbedriegende regeerakkoord (in de loop van die regeerperiode vanwege coronastandpunten nog maar voor 99,666%), stapt ze over naar de BBB. Nu wordt ze geacht het voor 100% eens te zijn met alle standpunten van de BBB. Hetzelfde geldt ook voor de overlopers Derk Jan Eppink (zijn 5e partij al weer) Nicki Pouw-Verweij (beide van JA21) en Lilian Helder (ex PVV). Heet dat politieke hoererij?
  In de voetbalwereld heb je clubmensen en broodvoetballers die bij een positieverbetering (lees meer geld) van de ene club overstappen naar een andere, soms zelfs naar de aardsrivaal. Mona zou enkele weken geleden nog meeschrijven aan het Europees verkiezingsprogramma van het CdA. Nu lonkt ze naar het torentje. Het kan verkeren, of verkeerd gaan?

  Want de ambities van Mona reiken heel ver. Ze wil de eerste Nederlandse premiere worden, want dat kan ze, zegt ze.
  Stel dat de BBB 15% van de stemmen krijgt en Pieter met zijn partij niet een overambitieuze kandidaat premier of premiere vindt, dan zou Mona zomaar namens 15 % (wellicht ook niet allemaal) onze 1e minister kunnen worden. Hoezo democratie?

  En hoe zit het met Pieter? Ons allemaal in spanning laten, maar al maanden in het geniep bezig een partij in elkaar te flansen, omdat alle anderen het zo slecht doen en hem te weinig waarderen. Maar hoe krijgt hij zijn zetels bezet als hij een grote uitslag neerzet? Allerhande gelukzoekers melden zich, zoals Pim Fortuyn ook overkwam? Er zouden er al zeker 1000 hebben gesolliciteerd. Waar wordt bij de selectie op gelet? Een mooi smoelwerk, een lekker kontje of een vlotte meegaande babbel? Zeer zeker niet op het hebben van een eigen mening. Ook Pieter zal een ijzeren fractietucht eisen, want daar drijft het huidige politieke systeem volledig op, ook na de opstanding van het voormalig CdA-kanon.

  Maar wat in het geheel beangstigend is, is de algemene adoratie van vooral Pieter en in mindere mate ook Mona. Pieter gaat heel goed om met zijn vrouw en ook best goed met zijn broer. Laten die twee nou overtuigde WEF-missionarissen zijn. De nieuwe Pieterpartij heet vast niet toevallig het ‘Nieuwe Sociale Contract’ naar een WEF-term. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet.

  Dat zal met Mona ook gebeuren. Na van het CdA-geloof te zijn gevallen wordt ze opgenomen in de BBB-sekte. Een sekte met banden met Monsanto, het door Bayer overgenomen gifbedrijf dat weer banden heeft met het WEF.
  BBB (ga ik te ver als ik aan Built Back Better denk, ook al een WEF-kreet) heeft grof gewonnen dankzij de boeren, maar Carolientje is er helemaal niet voor de boeren. En weet Mona figuurlijk gezien wel waar de boer de melk haalt?

  Nee, het huidige politieke systeem is er niet voor de burgers, maar voor super ego’s, voor narcisten, voor machtswellustelingen en ook voor psychopaten. Bij welke partij is niet van belang, de partijpolitieke standpunten zijn er om er stemmen (lees macht) mee te halen.

  Kijk daarvoor eens naar 66. Jarenlang klimaatdrammen en 60 miljard wegsmijten om de wereld te redden door opwarming van de aarde met 0,000036 graad minder te laten stijgen, terwijl er in bv. China elke week een kolengestookte energiecentrale wordt gebouwd. 66 was (is) een sekte met enkele heilige dogma’s, o.a. dit net genoemde. Nu ze in de peilingen kelderen, zijn hun dogma’s ineens niet meer heilig. Het zetelaantal is heilig, dus oreert jongetje Jetten dat 66 niet meer zo klimaatdrammerig moet zijn, maar wat meer overtuigender dient over te komen. Dus de mensen niet meer zo veel angstaanjagen, maar onopzichtig hersenspoelen. Kortom de massa gewoon zalvend nog erger belazeren dan voor hun teloorgang.

  De huidige politiek is synoniem aan het kiezersvolk misleiden, beliegen en bedriegen. En die politiek wordt nu versterkt door de twee nieuwe profeten P&M uit de oude doos.

  Hopeloos, redeloos en reddeloos zolang AS (Alternatief Staatsbestel) wordt genegeerd.


  Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

   


  Rients HofstraPluchen Revolutie


  0 reacties :

  Een reactie posten