-Column Laurens Buijs- House of Cards in Den Haag: reconstructie van het strategische plan achter BBB en NSC

Datum:
 • maandag 4 september 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Het politieke spel wordt momenteel ongelofelijk geraffineerd gespeeld.


  4-9-2023


  Ik denk dat nog nooit eerder verkiezingen in Nederland zo geregisseerd zijn geweest. Daar hebben we spindoctors voor.

  Hoe krijg je een oude establishment-partij als het CDA waar iedereen doodmoe van is weer levend? Door dependances op te richten en doen alsof die de vernieuwing belichamen.

  “Eureka!” Zo moet het jaren geleden geklonken hebben toen dat inzicht kwam tijdens een brainstormmiddag van een politiek PR-bureau, firma List & Bedrog.

  Pieter Omtzigt moest slachtoffer van het establishment worden, hij was de perfecte kandidaat wegens zijn heldenrol in de toeslagenaffaire als CDA-kamerlid.

  Dus hij kreeg “functie elders”, de foto die “spontaan” genomen werd en “uitlekte”. En natuurlijk een burn-out, en - wat gemeen - achter z’n rug om over hem praten.

  Dat bij elkaar maakt zijn slachtofferrol mooi af, daar kunnen Nederlanders zich mee identificeren. Speelt lekker in op het gevoel. Pieter is zielig!

  Dat Omtzigt nooit echte vernieuwing heeft belichaamd en dat zijn stemgedrag al jaren laat zien dat hij zeer gehoorzaam is naar het corrupte establishment, kan zo perfect worden weggepoetst.

  Caroline van der Plas werd door een reclamebureau uit een kroeg in Deventer gevist. Bekend van de lokale CDA-afdeling, een ideale volkse uitstraling en iemand die het spreken met gespleten tong prima beheerst.

  Zij kon perfect voor het karretje van de BBB worden gespannen, de grote boerenbedrogpartij gefinancierd door Big Agro. Want hoe krijgen we anders die lastige boeren met hun omgekeerde vlaggen weer terug in het hok?

  Ze lijkt zo lekker normaal, onze Caroline. Ons Lientje. Zij kan het volkse sentiment weer terug in de Tweede Kamer brengen. Een gewone vrouw die vecht voor de gewone mensen!

  De Farmers Defense Force, waar het echte oprechte boerenprotest vandaan komt, heeft ze intussen altijd tegengewerkt.

  Mona Keijzer kwam binnen het CDA maar niet op de echte machtige plekken. Wat als zij nou breekt met Rutte op het coronabeleid?

  Een principiële afscheidsbrief schrijven en in de pers gooien. Och wat is die Mona toch integer, en wat heeft ze met Onverdeeld Open een heldenrol gespeeld in het afschaffen van de Coronamaatregelen!

  Dat ze zich intussen altijd heeft ingespannen voor de uitrol van de massavaccinatie en bovendien zeer dik is met Hugo de Jonge die ze altijd heeft beschermd, kan zo perfect verdoezeld worden.

  Pieter, Caroline, Mona. Deze drie mensen zijn al jaren geleden gescout en in de verf gezet. En nu zijn alle voorbereidingen klaar en kon Rutte zijn kabinet laten vallen.

  Nieuwe verkiezingen! De drie “politieke vernieuwers” kunnen eindelijk echt in stelling worden gebracht. Zij pakken nu de macht, en Nederlanders trappen er massaal in.

  Zij denken dat zij op “vernieuwing” stemmen. In feite is het CDA slechts gemuteerd en in verschillende stromingen uit elkaar gevallen. Tel die zetels bij elkaar op en je hebt een ongelofelijk zetelaantal, waar het oude CDA alleen nog maar van dromen kon!

  Natuurlijk makkelijk om zo’n analyse als dit weg te zetten als de visie van een complotgekkie die te cynisch is en overal wat achter zoekt. Laurens is de weg kwijt!

  Maar die mensen snappen niet de geraffineerdheid van de moderne spindoctors, die continu verhalen en narratieven bedenken waar Hollywood-regisseurs nog van kunnen leren.

  Zij rollen hun scripts uit en bouwen de spanning en de karakters over meerdere jaren heen op.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Lees jij graag columns van kritische denkers als Laurens BuijsDoneer dan aan DDS en houd deze échte kritische website in de lucht! Want zonder jouw steun rédden we het niet!

  Ethiek komt daar niet bij kijken: wie betaalt bepaalt, zonder schaamte of schuld. Het volk massaal bedonderen? Geen probleem, juist lachen en het geeft een lekker machtig gevoel.

  De Nederlandse politiek is zijn onschuld allang verloren. Alsjeblieft, doe jezelf een lol en trap er niet in.

  Volg je intuïtie en kies voor een van de partijen die nog min of meer onafhankelijk van het establishment functioneren. Want die zijn er nog!

  Neem ook eens een kijkje bij Samen Voor Nederland.

  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ben bang dat de schrijver gelijk heeft. Wie een beetje het stemgedrag van Omtzigt heeft gevolgd over moties in de Tweede Kamer zal moeten beamen dat hij bijna altijd met het kartel meestemde, dus het is een gluiperd, Mona hetzelfde en Caroline v.d.Plas is geen haar beter, we worden er weer ingeluisd, dus weer 4 jaar ellende tot er niets meer van het eens zo sociale Nederland over is. Veel mensen geven ook te kennen dat ze zich niet met al die ellende bezig willen houden omdat ze nu leven. Dat klopt maar als ze van de winter onder 3 dekentjes voor de tv met het NOS journaal zitten dan begrijpen ze nog niet dat ze niet beter en slimmer zijn dan struisvogels. Kinderen en kleinkinderen zijn opeens niet belangrijk meer, hoe verzin je het.

  Een reactie posten