Was aanval VVD'er Kamp op Omtzigt vooropgezet? Volgens campagnestrateeg wel

Datum:
 • vrijdag 11 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Voormalig minister en VVD-prominent Henk Kamp heeft geen hoge pet op van Pieter Omtzigt.


  BART REIJMERINK 10-8-2023


  Volgens Kamp gaat Omtzigt geen partij oprichten vanwege de simpele reden dat Omtzigt het zware werk niet zou aankunnen. "Hij raakte al in een burn-out van fractiewerk", aldus Kamp. Volgens campagnestrateeg Linh Vu gaat het om een vooropgezet plan van de VVD. 

  Op de radio vertelt Kamp dat Nederlanders niet te veel hoop moeten koesteren voor een eventuele komst van Partij Omtzigt. Omtzigt heeft namelijk nooit zulke "verantwoordelijkheid" genomen, meent Kamp.

  "Pieter Omtzigt heeft twee kanten. Eén kant is die van het degelijke Kamerlid dat betrouwbaarheid uitstraalt en die kritisch is, maar aan de andere kant heeft hij nooit verantwoordelijkheid genomen door bijvoorbeeld plaats te nemen in het kabinet."

  Daarom twijfelt Kamp sterk of Omtzigt zelf een partij gaat starten, dit omdat Omtzigt zelf niet goed met stress kan omgaan, aldus de VVD'er. "Hij moet die partij dan kunnen leiden. Ik denk dat deze belasting voor hem heel erg groot is. Ik kan me dus moeilijk voorstellen dat hij aan een eigen partij begint."

  Vooropgezet plan VVD?
  Volgens campagnestrateeg Linh Vu zou het hier mogelijk gaan om een plan van de VVD om de stemming in Nederland te peilen. "Om te kijken van wat verschillende frames zijn die we kunnen uittesten over Pieter Omtzigt. Je ziet gewoon heel duidelijk dat Kamp aan de stoelpoten van Pieter Omtzigt zaag", vertelt Vu aan Hart van Nederland.

  Dat VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz vervolgens op Twitter schrijft dat de aanval van Kamp "niet had gehoeven", is volgens Vu ook weer een zet van de VVD. Zo wordt Yesilgöz als "verbinder" gezien: "Dus het positioneert haar ook."

  NieuwRechts

   

  0 reacties :

  Een reactie posten