Ruim 1500 wetenschappers tekenen verklaring: 'Er is geen klimaatcrisis'

Datum:
 • zaterdag 12 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  'Klimaatwetenschap moet minder politiek zijn, en klimaatpolitiek moet wetenschappelijker zijn', zo luidt de oproep van een verklaring getekend door ruim 1500 wetenschappers, waaronder Nobelprijswinnaars.


  SERRE VERWEIJ 11-8-2023


  De 'World Climate Declaration' (WCD) zegt dat voorspellingen van computers feilbaar zijn omdat ze door mensen gemaakt zijn. De invloed van subjectieve factoren in klimaatwetenschap wordt door mainstream wetenschappers volgens de verklaring te weinig erkend. De WCD benadrukt ook specifiek dat niet alleen menselijke maar ook natuurlijke factoren zorgen voor verandering van het klimaat. 


  Wetenschappers gaan al langer in tegen de mainstream kijk op klimaatverandering. Dr. John Clauser, medewinnaar van de Nobelprijs voor natuurkunde 2022, had ook al kritiek op wat hij misleidende klimaatwetenschap noemt. Kritische wetenschappers doen nu met deze verklaring een oproep voor een objectieve kijk op klimaatontwikkeling. 

  De WCD doet specifiek een oproep aan politici en zegt dat ze eerlijk moeten zijn over de kosten van het klimaatbeleid dat ze nastreven en de voordelen die ze voor ogen hebben. Ook gaat de verklaring in op meerdere omstreden kwesties omtrent klimaatverandering. Het verwijst onder andere naar het feit dat de voorspelde opwarming van de Aarde veel langer duurt dan was voorspeld. 

  De wetenschappers benadrukken dat er geen klimaatnoodtoestand is en dus geen reden voor alarm of paniek. Er is geen statisch bewijs dat oerkanen, overstromingen of droogte wereldwijd toenemen. Verder is CO2 niet slecht voor de natuur. De verklaring zegt daarom ook dat de 2050 deadlines schadelijk zijn. 

  De verklaring stelt in een toegevoegde epiloog dat het veel wetenschappers van over de hele wereld heeft samengebracht. Deze groep van wetenschappers functioneert vanaf nu als de “Global Climate Intelligence Group”. Deze groep gaat gevraagd en ongevraagd advies geven aan regeringen en bedrijven over klimaatverandering en energietransitie.  

  0 reacties :

  Een reactie posten