Rekening van jaren links onderwijs: kwart jongeren functioneel analfabeet

Datum:
 • dinsdag 8 augustus 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Steeds meer Nederlanders zijn functioneel analfabeet, wat betekent dat ze niet instaat zijn om een simpele email of bijsluiter te lezen.


  Redactie 8-8-2023


  'Misschien wel de grootste ramp van 13 jaar Rutte', aldus PVV-Kamerlid Harm Beertema. Is dit het gevolg van jarenlang links onderwijs? Eindredacteur Bart Reijmerink bespreekt de kwestie met redacteur Serre Verweij.

  In 2020 werd er een schokkend rapport gepresenteerd: De staat van het onderwijs 2020. Uit de cijfers van dit rapport bleek dat een kwart van de vijftienjarigen functioneel analfabeet is. Begin 2000 lag dit cijfer nog op 11 procent. 

  Dat en nog veel meer wordt er besproken in de nieuwste aflevering van de NieuwRechts-podcast! Beluister vandaag nog de gehele podcast!

  NieuwRechts  2 reacties :

  Anoniem zei

  Het begint met gedachten ordenen en zinsbouw beheersen. Als ik deze twee heren beluister, hebben ze daar ook al moeite mee.

  Anoniem zei

  Lees vele reacties zowel van de MSM als ook van de alternatieve media.
  Bij vele heb ik vraagtekens of ze wel de inhoud van het betreffende artikel begrijpen. Daarnaast zijn menige reacties m.b.t. het Nederlands wat ondermaats en ook wat de onderbouwing betreft is het magertjes.

  Een reactie posten