Plasterk: Beperk de bemoeizucht van de EU. De kiezer wil het!

Datum:
 • zaterdag 19 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het lijkt wel of de heren en dames in Brussel elke dag opstaan met één doel: hoe kunnen we vandaag de Nederlandse soevereiniteit verder ondermijnen?


  Mark Jongeneel 10-8-2023  Gelukkig hebben we nog scherpe geesten zoals Ronald Plasterk die de zaken helder zien en ons waarschuwen voor deze glijdende schaal naar een bureaucratische nachtmerrie.

  In zijn meest recente Telegraaf column kaart Plasterk het principe van subsidiariteit aan, iets wat die Eurofielen blijkbaar zijn vergeten of bewust negeren. Even een opfrisser: het idee was simpel. Brussel zou zich alleen bemoeien met zaken die niet op nationaal niveau geregeld kunnen worden. Klinkt logisch, toch? Maar wat zien we nu? Een almaar groeiende EU die zich met alles en nog wat bemoeit. Van onze pensioenen tot de kleur van onze fietspaden, Brussel wil overal een vinger in de pap. Saillant detail eurocommissaris Frans Timmermans zou juist zorgen voor minder verstikkende regelgeving vanuit Brussel.

  En Plasterk? Die zegt ronduit wat velen van ons denken: dit moet stoppen. Het feit dat de Nederlandse kiezer destijds een duidelijk 'nee' liet horen tegen de Europese Grondwet lijkt compleet genegeerd te worden door de Brusselse elite. Ze denken zeker dat wij dat vergeten zijn. Fout gedacht!

  Met de steeds uitdijende bemoeizucht van Brussel is de vraag niet óf het te ver gaat, maar hoe ver het al is gegaan. Plasterk, met de scherpte die we van hem gewend zijn, laat ons inzien dat we verder zijn afgegleden dan we dachten.

  Hij benadrukt terecht dat onze Tweede Kamer de baas moet zijn over wat de Nederlandse consument wel of niet mag. Zijn we soms een provincie van de EU geworden in plaats van een soevereine natie?

  Laten we eerlijk zijn: als je een ruggengraat hebt en gelooft in de kracht en autonomie van Nederland, dan kun je niet anders dan instemmend knikken bij het lezen van Plasterks woorden. De man heeft gelijk. Het is tijd dat we de Eurocraten in Brussel laten weten dat we niet hun speeltje zijn.

  Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.

  Dus, bedankt Plasterk. Dank voor het herinneren aan onze waardigheid, onze soevereiniteit en het feit dat we niet zomaar een vinkje op een EU-kaart zijn. Brussel, hou je vast, want Nederland is wakker en we pikken het niet langer. En met woordvoerders als Plasterk aan onze zijde, is de toekomst een stuk helderder.

  DDS
  0 reacties :

  Een reactie posten