Partijkartellista Pieter Omtzigt sluit PVV én FVD uit maar: "Hun goede onderwerpen wel serieus nemen"

Datum:
 • maandag 21 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Vandaag is een grote dag in de politiek.


  21-8-2023


   Pieter Omtzigt heeft namelijk bekendgemaakt dat hij meedoet met zijn eigen partij aan de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Hartstikke leuk. Voor veel mensen een reden voor hoop. Maar wat blijkt? Omtzigt laat al meteen weten dat hij twee partijen uitsluit van coalitiesamenwerking: FVD en PVV. Ja, dat lees je goed. Hij doet gewoon mee aan het uitsluitspel van het partijkartel.

  Er is vandaag veel gezegd en geschreven over de nieuwe partij van Pieter Omtzigt, Nieuw Sociaal Contract (NSC). Veel mensen denken dat Omtzigt een andere, betere politiek voorstaat. Een beetje het rentmeesterschap van het oude CDA - toen die partij dat begrip nog serieus nam en nog een band had met de eigen christelijke achtergrond.

  Maar er is ook een issue dat veel overkeken wordt. Helaas, want het verdient absoluut aandacht. Net als de kartelpartijen sluit Omtzigt namelijk bij voorbaat al twee partijen uit van een mogelijke coalitie. Het gaat natuurlijk om FVD en PVV: de twee partijen die tot op het bot gehaat worden door het partijkartel en die van dat kartel geen enkele ruimte mogen krijgen om de ideeën en wensen van hun achterban in de praktijk te brengen.

  Waarom niet? Omdat zij - en zeker FVD - systeemverandering willen. Ze verzetten zich tegen de immigratie-wens van de globalisten, tegen de klimaatgekte én de Woke-ideologie. Dat mag niet. Niet van het kartel... en dus blijkbaar ook niet van Omtzigt.

  Omtzigt sluit PVV en FVD uit

  Want, zegt hij in het interview waarin hij zijn nieuwe partij aankondigt, "[v]oor mij moeten partijen voldoen aan de basisvoorwaarden van rechtsstatelijkheid. Als dat er niet is, dan kunnen we niet samen in een coalitie. Daarom zie ik coalitiesamenwerking met PVV en FvD niet gebeuren."

  Hij sluit die twee partijen dus keihard uit. Net zoals dat hele kartel doet.

  Vervolgens gaat hij verder: "Wat ik wel belangrijk vind, is dat als die partijen een valide onderwerp ter sprake brengen, je dat serieus moet nemen. Het migratieprobleem dat door de PVV op tafel is gelegd, is door veel partijen vermeden. Net als FvD die een punt maakte van de baantjescarrousel. Daar hebben ze een goed punt, en dan moet je kijken of je daar wat mee kan doen."

  Omtzigt wil dus 1,5 a 2 miljoen kiezers keihard uitsluiten. Die mensen doen er niet toe, vindt hij. Nou ja, hij praat wat over hoe sommige onderwerpen die geagendeerd worden door FVD en PVV belangrijk zijn... maar die partijen mogen verder op geen enkele manier meedoen. En hun kiezers dus ook niet.

  "Oh ja, belangrijk onderwerp hoor. Nou, dank je, dan gaan wij van het kartel daarmee bezig. Nu mogen jullie weer in je hoekje gaan zitten terwijl wij van het kartel beslissen wat er gebeurt. Dank!"

  Dát is letterlijk de aanpak die Omtzigt voorstaat.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS verzetten we ons met hand en tand tegen het zieke partijkartel! Wij staan voor onze tradities, onze cultuur, onze belangen - en zijn fel tégen die hele WEF-gekte. Maar daarom hebben we jouw steun nodig, want critici van de globalisten worden hard bestraft. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het partijkartel én het mediakartel te bestrijden!

  Het is ondertussen om doodziek van te worden. Pieter Omtzigt komt zogenaamd met een nieuwe partij die het partijkartel gaat opschudden... maar vervolgens doet hij precies wat die partijen ook doen: echte systeemoppositie bij voorbaat al uitsluiten.

  Je kunt niet spreken over een echte nieuwe partij, met nieuwe invalshoeken, met een nieuwe politieke lijn als je a) beleidsmatig gewoon wil wat het partijkartel wil en b) twee grote partijen (FVD heeft de meeste leden van allemaal! De PVV staat steevast in de top 4 van grootste partijen in de peilingen) al bij voorbaat uitsluit.

  In het Engels hebben ze een mooie uitdrukking voor wat Omtzigt hier doet: Meet the new boss, same as the old boss.

  DDS

  1 reacties :

  Dekker zei

  Een wolf in schaapskleren worden mensen als Omtzigt genoemd. We kunnen stellen dat we van de regen in de drup raken met deze man en zijn voornemens. Om bij voorbaat partijen uit te sluiten die alleen maar goeds met de Nederlanders voor hebben zegt alles over Omtzigt en hij past precies in het rijtje van achterbakse gelovigen.

  Een reactie posten