Onderzoek: Zonnepanelen blijken juist grote vervuilers te zijn!

Datum:
 • zaterdag 5 augustus 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Het klinkt haast te bizar om waar te zijn, maar de laatste onthullingen uit het recentste rapport van Enrico Mariutti zullen de liefhebbers van groene energie ongetwijfeld de stuipen op het lijf jagen.


  Mark Jongeneel 5-8-2023


  Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat zonnepanelen, de trotse vaandeldragers van de klimaatbeweging, tot vijf keer meer koolstofdioxide uitstoten dan eerder werd gedacht. Ja, dat lees je goed, vijf keer meer!

  Dit explosieve nieuws komt van een Italiaanse onderzoeker volgens The Daily Mail, die ontdekte dat de databanken die wereldwijd gebruikt worden om de koolstofvoetafdruk van de wereld te berekenen, merkwaardig genoeg geen emissiedata van China bevatten. En laat China nou net de wereldleider zijn op het gebied van zonnepaneelproductie, met maar liefst 80 procent van de wereldproductie op hun naam.

  Deze massaproductie van zonnepanelen wordt aangedreven door kolencentrales, waarbij de hoge uitstoot de kostprijs voor het westen drukt. Het IPCC stelde dat de uitstoot van de fotovoltaïsche (PV) industrie 48 gCO2 / kWh was, maar dit nieuwe onderzoek suggereert dat dit getal eigenlijk tussen 170 en 250 gCO2 / kWh ligt. Dat is maar liefst 62,5 procent zoveel koolstofdioxide-uitstoot als elektriciteitsopwekking op aardgas.

  Dit is een onthutsende openbaring en het zet ongetwijfeld de groene energiebeweging op zijn kop. De zonnepanelen, ooit gehuldigd als het grote groene antwoord op onze klimaatproblemen, lijken dus net zo vervuilend te zijn als het veel verguisde aardgas.

  Is het niet ironisch? Terwijl we de vervuiling door fossiele brandstoffen aan de kaak stellen, onthult een grondig onderzoek dat de productie van onze geliefde zonnepanelen eveneens een hoge prijs heeft. De onthulling dat de zonnepanelen die we zo omarmd hebben als het gezicht van groene energie, ons evenzeer kunnen schaden, is een bittere pil om te slikken.

  Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.

  We zullen afwachten hoe de aanhangers van groene energie deze ongemakkelijke waarheid zullen verwerken. Eén ding is zeker: het debat over de ware kosten van groene energie is nog lang niet voorbij.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten