Onderzoek: Bill Gates heeft grote invloed op EU-klimaatbeleid

Datum:
 • dinsdag 8 augustus 2023
 • in
 •  Bill Gates blijkt veel invloed te hebben op het klimaatbeleid van de Europese Unie. 


  Onderzoek: Bill Gates heeft grote invloed op EU-klimaatbeleid  SERRE VERWEIJ 2 AUGUSTUS 2023


  De techmiljardair heeft een deal gesloten met Ursula von der Leyen, president van de Europese Commissie, voor honderden miljoenen euro's aan subsidie voor zijn klimaatproject 'Breakthrough Energy'. Het doel van het project is om de prijs van groene energie via gerichte investeringen omlaag te krijgen. Dit onthult FollowTheMoney (FTM). Het medium spreekt over belangenverstrengeling tussen publieke en private belangen. 

  Gates zou eind 2020 een ontmoeting hebben weten te regelen met Von der Leyen. Deze resulteerde in de miljoenendeal. De Europese Commissie betaalt de helft van het Breakthrough Energy project. Wie precies profiteren van de overeenkomst is tot nu toe nog onduidelijk. Volgens FTM heeft Breakthrough Energy een complex netwerk van stichtingen en fondsen dat niet te doorgronden valt. 

  Amerikaanse onderzoeksjournalist Tim Schwab is kritisch over de manier waarop Gates te werk gaat. 'De belofte is dat de private sector technische oplossingen gaat vinden voor klimaatproblemen. Maar hij negeert dat het bedrijfsleven verantwoordelijk is voor de meeste uitstoot en milieuschade.'

  Gates wordt al jaren gekoppeld aan samenzweringstheorie├źn. Hij is groot voorstander van de invoering van de digitale identiteit en verbonden aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Gates was ook voor de coronavaccins.   0 reacties :

  Een reactie posten