Massamedia en EU-autoriteit bedenken hitterecord

Datum:
 • zaterdag 12 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Of mensen brand stichten of niet heeft heel duidelijk niets met de klimaatontwikkeling te maken.
  Massamedia en EU-autoriteit bedenken hitterecord


  (Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

  In augustus 2023 kwam er bij steeds meer Midden-Europeanen twijfel op over de officieuze voorstelling volgens welke droogte en aardopwarming het bestaan van ons allen zouden bedreigen. Bij constante regen evenals temperaturen tussen 12 en 22 graden werden de desbetreffende horrorscenario´s in ons dagelijks leven steeds minder geloofwaardig. Dus moesten er data komen, die aan de mensen de ernst van de situatie duidelijk moesten maken.

  Het door de massamedia benodigde materiaal werd vanaf eind juli 2023 geleverd door de “Copernicus Climate Change Service” van de EU – een alarmautoriteit, die constant nieuwe hittegolven en lang aanhoudende droogte voorspelt. De maand juli 2023 zou wereldwijd de heetste maand sinds het begin van de registratie van het weer geweest zijn, meldde “Copernicus”. En vele Duitse media namen het bericht over.

  Ook bepaalde delen van de Amerikaanse pers sprongen op deze voorstelling en bezwoeren de risico´s van de zogenaamde actuele globale hittegolf. Daartoe behoorde ook de krant “Seattle Times” in de Amerikaanse staat Washington.

  Haar berichtgeving was aanleiding voor Cliff Mass, professor voor atmosferische wetenschappen aan de University of Washington, om dit levendig tegen te spreken. Onder de kop “Aanhoudend grote fouten en desinformatie in de klimaatverhalen van de ´Seattle Times´: schadelijk en onnodig” hield hij zich kritisch bezig met de in de kern uit Europa afkomstige griezelverhalen.

  De temperatuurdata zijn volgens Mass grotendeels afkomstig van selectief uitgekozen weerstations in grote steden, waarin het constant warmer is dan in plattelandsregio´s. Ze geven deels niet absolute temperatuurdata weer, maar gevoelde percentages van temperatuurveranderingen. Aan de hand van de data van andere weerstations in de VS bewees hij dat er in juli 2023 geen sprake was van een hitterecord.

  Ook John Christy, professor voor atmosferische wetenschappen aan de University of Alabama, liet zich in soortgelijke bewoordingen uit, die de gemelde hoogste temperaturen “gebakken lucht” noemde.

  “Copernicus” heeft inmiddels ook de bosbranden in Griekenland, ItaliĆ«, Spanje en Canada in zijn desbetreffende berichten opgenomen. Die werden echter in ieder geval deels door mensen aangestoken. Of mensen brand stichten of niet heeft heel duidelijk niets met de klimaatontwikkeling te maken.

  Bron:
  pi-news.net
  Door: Manfred Rouhs

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten