Marbe verdedigt Omtzigt tegen de laffe lastercampagne: PvdA en CDA huilen uit angst!

Datum:
 • zondag 6 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Deze keer neemt ze het op voor Pieter Omtzigt


  6-8-2023


   Nausicaa Marbe, de scherpe columniste van De Telegraaf, heeft weer een keihard en eerlijk commentaar geleverd in haar krant. Deze keer neemt ze het op voor Pieter Omtzigt. Marbe schrijft over de smerige "lastercampagne" die tegen Omtzigt wordt gevoerd door de PvdA en zelfs zijn voormalige politieke huis, het CDA.

  Omtzigt, die binnenkort na zijn welverdiende vakantie waarschijnlijk met een eigen partij komt, heeft zich volgens Marbe keer op keer bewezen als een ware waakhond van de Tweede Kamer. Maar in plaats van de waardering, krijgt hij een schandalige behandeling van de gevestigde politiek. De angst voor zijn electorale populariteit, zo stelt Marbe, is de drijvende kracht achter deze aanvallen.

  Maarten van Rossem, altijd klaar om zijn linkse opinies te delen, heeft geprobeerd Omtzigt af te schilderen als machtsgeil. Maar Marbe vindt deze beschuldiging een keiharde leugen. Ze wijst erop dat Omtzigt, samen met Renske Leijten, verantwoordelijk was voor het blootleggen van het toeslagenschandaal, dat tot de val van het kabinet leidde. De realiteitszin van Omtzigt en zijn twijfel over zijn eigen leiderschapskwaliteiten zijn verfrissend in een wereld vol zelfverzekerde, maar lege politieke figuren, vindt Marbe - want, stelt zij, hij heeft juist aangegeven niet premier te willen worden, en mogelijk zelfs niet eens partijleider van zijn eigen partij (als die er komt).

  En dan is er nog P.G. Kroeger, de CDA-podcaster die er niet voor terugschrikt om Omtzigt ronduit rattig te noemen en hem zelfs als eng bruin en een partijhopper te bestempelen. Na bijna twintig jaar trouwe dienst bij het CDA - waar hij altijd trouw meestemde met plannen die het partijkartel had - zijn dit bijzonder merkwaardige aantijgingen. Marbe beschrijft deze aanval als 'ronduit rattig', en daar sluiten wij ons bij aan.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. We vliegen er daarom met gestrekt been in. Voor Nederland. Voor de boeren. Voor ons volk. Voor onze kinderen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze culturele en politieke strijd te wínnen!

  Marbe's conclusie is glashelder: "Het is onaanvaardbaar dat deze soms kwetsbare en vlijtige politicus die geen loze beloftes van de daken schreeuwt juist uit progressieve kringen wantrouwen en bespotting oogst." Het stigmatiseren van Omtzigt als een demagoog of een zielige grapjas zal falen, schrijft ze. Sterker, in haar ogen toon het alleen maar de hypocrisie en het gebrek aan empathie, integriteit en politieke alternatieven van degenen die deze tactiek proberen te gebruiken.

  DDS:

  0 reacties :

  Een reactie posten