Klimaatzwendel: delen van de Pacifische Oceaan worden kouder, niet warmer

Datum:
 • donderdag 17 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Reusachtige koudwatertong voor Ecuador
  Klimaatzwendel: delen van de Pacifische Oceaan worden kouder, niet warmer


  (Vertaling: E.J. Bron)

  De klimaatpaniekzaaiers in de media en het onderzoek wijzen graag op lokale hitterecords of statistisch “te warme” maanden. Duidelijk te koude maanden zoals april, mei en juni 2023 worden daarentegen geïgnoreerd of alleen maar “weer” genoemd. Alleen dom dat ondertussen zelfs in gevestigde magazines zoals “Spektrum.de” bericht wordt over reusachtige koud watergebieden in de Pacifische Oceaan. In dit deel van de wereldzee weigert de natuur strikt de computermodellen van de klimaatwetenschappers te volgen.

  “Science is settled” zeggen vertegenwoordigers van het Potsdam Instituut voor Klimaatgevolgenonderzoek (PIK) graag – “de wetenschap is het met elkaar eens”. Dat is vermoedelijk de meest onwetenschappelijke zin die ooit over wetenschap werd gezegd. Eigenlijk pleiten de klimaatonderzoekers daarmee hun eigen onderzoek stop te zetten. Doen ze echter niet – anders zouden ze hun macht en lucratieve banen kwijtraken.

  Alleen dom dat niet alle wetenschappers in de wereld meedoen aan deze politieke klucht en aan echt onderzoek doen.

  Reusachtige koudwatertong voor Ecuador

  Een zeearm van duizenden kilometers lengte in de oostelijke Pacifische Oceaan voor Zuid-Amerika werd in de afgelopen 30 jaar steeds kouder in plaats van warmer, zoals de klimaat-alarmisten en hun hof-media graag over de oceanen beweren. Denk maar eens aan de actuele berichten over de “hete” Noord-Atlantische Oceaan.

  Middenin de zomer is het in Florida nou eenmaal heet – en de badgasten spartelen graag in een warme oceaan. Een langer dan 30 jaar afkoelend zeegebied komt in de meldingen van de dag echter niet voor.

  Zullen ze de feiten toegeven?

  Daarbij komt dat de koud watertong voor Ecuador geen lokaal fenomeen is, maar volgens officiële wetenschappers de voorspelde opwarming van de aarde met 30% kan verminderen. Wedden dat het PIK en de “Tagesschau” deze niet geheel onbelangrijke zaak niet aan de grote klok zullen hangen?

  De klimatologen, wier wetenschap anders toch zo “settled” is, kunnen het reusachtige koud watergebied niet verklaren. Het quasi religieuze klimaat-dogma met zijn computermodellen voorspelt altijd en overal opwarming, en als het tegendeel gebeurt, staan de wetenschappers als de os voor de berg. De betrokken wetenschappers geven tenminste toe dat de in de hof-media graag geciteerde model-prognoses voor de nabije toekomst overschat zouden worden.

  Verkeerde en echte wetenschappen

  Voor (echte) klimaatdeskundigen zijn zulke klimatologische afkoelingsfenomenen niets nieuws, omdat het klimaat van de aarde hoofdzakelijk door de zon en andere astronomische mechanismen gereguleerd wordt in plaats van door aardse gassen zoals kooldioxide of methaan. De zonne-expert Valentina Zharkova van de universiteit Northumbria in Engeland bijvoorbeeld voorspelt voor de komende jaren een globale afkoeling door een “solair minimum” – een natuurlijke afzwakking van de langdurige zonneactiviteit. Het resultaat is natuurlijk niet de “nieuwe IJstijd”, die klimaat-deugnieten al in de jaren ´70 volgens het patroon van de “opwarming van de aarde” in deze dagen voorspelden. Nee, er zullen waarschijnlijk in de komende decennia minder hete zomers, maar meer zeer koude winters zijn – zoals in 1978/1979.

  Bron:
  auf1.info

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Dit zou verplichte kost op de scholen moeten zijn maar helaas hebben de juffen en meesters geen flauw benul van wat er zich werkelijk afspeelt. Zelfs het leren lezen en schrijven van de kinderen is te moeilijk voor de leerkrachten. Wel sexles geven aan kinderen van 6 a 7 jaar want dat is veel belangrijker vinden de stumperds.

  Een reactie posten