Hoekstra als EU-commissaris? FVD hekelt schaamteloze voordracht!

Datum:
 • woensdag 30 augustus 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • De Nederlandse regering heeft CDA'er Wopke Hoekstra, vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, naar voren geschoven als kandidaat voor de functie van EU-commissaris.


   Mark Jongeneel 30-8-2023


  Met deze voordracht wordt Hoekstra de mogelijke vervanger van Frans Timmermans, die besloten heeft deel te nemen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023. Een keuze die niet bij iedereen in goede aarde valt.

  Marcel de GraaffEuroparlementariër namens Forum voor Democratie (FVD), heeft direct na de aankondiging scherpe kritiek geuit. "Wopke Hoekstra is als vicepremier medeverantwoordelijk voor de pijnlijke situaties waarin vele Nederlanders zich bevinden," aldus De Graaff. Hij wijst onder andere op de tragische kwestie van de toeslagenaffaire, waarbij meer dan 1000 kinderen van getroffen ouders in een ondoorzichtig circuit belandden. Honderden van deze kinderen zijn inmiddels overleden. "Maar ook de boeren die van hun grond werden verdreven en de zware financiële last die burgers en bedrijven dragen vanwege de oorlogssancties liggen mede op Hoekstra's bord," voegt De Graaff eraan toe.

  Het kritische geluid van FVD over deze voordracht maakt duidelijk dat de partij de keuze van de regering als zeer controversieel beschouwt. "Hoekstra is niet in dienst van de kiezers, niet van zijn Christelijke achterban, en al helemaal niet van de boeren," stelt De Graaff. "Hij zit er voor zijn elitevriendjes, en ze verdelen onderling de baantjes." De FVD'er trekt daarnaast een directe parallel tussen Hoekstra en Timmermans, beide door hem omschreven als "slappe uitvoerders van een desastreus beleid."

  Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.

  De benoeming van Hoekstra tot EU-commissaris is nog geen uitgemaakte zaak. Voordat hij daadwerkelijk kan aantreden, zal hij eerst nog een hoorzitting moeten ondergaan in het Europees Parlement. Gezien de felle kritiek vanuit sommige hoeken, waaronder FVD, kan deze procedure nog voor de nodige politieke vuurwerk zorgen.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten