‘Dit was toch een complottheorie? Hoe zullen de wappie-roepers dit weer gaan goedpraten?’

Datum:
 • woensdag 2 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  “Huh. Dus u wilt nog meer EU? En je mag van de AIVD dus niet meer aan complotdenken doen,” .....  Robin de Boer 2-8-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:53

  Miljardair Bill Gates blijkt de klimaatman bij de Europese Commissie en bepaalt mee in het overheidsbeleid.

  Onderzoeksplatform Follow the Money dook in zijn klimaatproject Breakthrough Energy. Gates sloot een deal met EU-baas Ursula von der Leyen van 820 miljoen euro, bedoeld om de wereld ‘te behoeden voor een klimaatramp’.

  Gates en de Europese Commissie betalen allebei 410 miljoen euro. Onder meer BlackRock en Microsoft financieren de deal.

  Grof geld

  Journalist Tim Schwab zei tegen Follow the Money: “Het probleem met Bill Gates is dat hij zo ongelofelijk rijk is dat hij toegang heeft tot de macht en overheidsbeleid kan meebepalen. De oplossing van het klimaatprobleem in handen leggen van ongekozen miljardairs mag je gerust een oligarchie noemen.”

  “Bill Gates, de man die overal bij inhangt waar grof geld te verdienen valt en feitelijk de politiek bepaalt,” stelt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt vast. Hij wijst erop dat een team van onderzoeksjournalisten eerder in opdracht van Die Welt al een diepgaand onderzoek deed waaruit bleek dat machtige spelers als Gates feitelijk de politiek bepalen.

  Hoe zullen de wappie-roepers dit weer gaan goedpraten?

  “Huh. Dus u wilt nog meer EU? En je mag van de AIVD dus niet meer aan complotdenken doen,” schrijft oud-voorzitter van 50PLUS Peter Schut.

  Presentatrice van het tv-programma Ongehoord Nederland Raisa Blommestijn vraagt: “Huh, dit was toch een complottheorie? Bill Gates had toch helemaal niets te maken met klimaatbeleid? Hoe zullen de wappie-roepers dit weer gaan goedpraten?”
  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten