ABP verliest in één jaar 97 miljard op beleggingen: ‘Dit is niet alleen krankzinnig, ik noem dit zelfs crimineel’

Datum:
 • zaterdag 19 augustus 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  “Nog nooit in de (wereld)geschiedenis heeft één pensioenfonds in één jaar zoveel geld verloren van haar deelnemers!”  Robin de Boer  19-8-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:05

  Pensioenfonds ABP, waar Paul Rosenmöller in het bestuur zit, boekte over heel 2022 een rendement van -17,6 procent (-96,9 miljard euro). De malaise op de financiële markten als gevolg van de oorlog in Oekraïne was hier vooral debet aan, beweert het pensioenfonds.

  Datzelfde jaar werd er 797 miljoen euro uitgetrokken voor prestatievergoedingen.

  Nog nooit

  Frans Nijhof schrijft hierover op X, voorheen Twitter: “Pensioenfonds ABP, dol op groen en sociaal beleggen, verloor in 2022 bijna 97 miljard euro op beleggingen. Voor deze geweldige prestatie betaalde ABP 797 miljoen euro prestatiebonus aan beleggingsexperts, als onderdeel van 3,2 miljard kosten. Andermans geld hè, who cares?”

  “Nog nooit in de (wereld)geschiedenis heeft één pensioenfonds in één jaar zoveel geld verloren van haar deelnemers!” merkt financieel expert Ab Flipse op.

  Dit noem ik zelfs ‘crimineel’

  Zelf behaalde hij in 2022 over zijn ‘beleggingen’ zoals spaargeld in andere valuta, vastgoed, edelmetaal en opties een positief rendement van ruim 12 procent. Tegelijkertijd verloor het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, op haar zogenaamd ‘duurzame’ beleggingen een bedrag van 97.000.000.000 euro.

  “Dit is niet alleen krankzinnig, dit noem ik zelfs ‘crimineel’,” benadrukt Flipse.

  Macro-econoom Edin Mujagic voegt toe: “En ik dacht dat een pensioenfonds, waar je VERPLICHT aan mee moet doen, er was voor de deelnemers. Ben blijkbaar toch nog niet goed ingeburgerd in Nederland, sorry mensen.”

  NineForNews.nl

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Die Reuzenluller hadden ze destijds met een Fortuijnmasker op naar het Mediapark moeten sturen.

  Een reactie posten