Rechter gerechtshof Den Haag verspreidde complottheorie over MH17

Datum:
 • woensdag 12 juli 2023
 • in
 • Categorie:
 • Raadsheer Charlotte van Rijnberk (68) van het gerechtshof in Den Haag is door de Hoge Raad berispt omdat zij een complottheorie over het neerhalen van Malaysia Airlines Oekraïne heeft verspreid.


  12-7-2023


  De vrouw deelde aan mensen die bij de rechtszaak tegen de verdachten van het neerhalen van MH17 betrokken waren een boek uit van haar broer waarin wordt geschreven dat de rechtszaak rond MH17 een ‘doofpot’ is die door ‘corruptie tot stand is gekomen’. Eén van de ontvangers was de leider van het onderzoeksteam.

  Ook leverde de vrouw een exemplaar van het boek af bij het paleis van justitie in Den Haag en bij de Tweede Kamer. Zelf noemde de rechter de rechtszaak rondom de MH17-aanslag ‘een groot showproces’.

  Rechterlijke macht ondermijnd

  Pikant detail is dat als de verdachten in het MH17-proces in hoger beroep waren gegaan de zaak bij het hof in Den haag terecht was gekomen, waar de vrouw zelf werkzaam is als rechter.

  Volgens de Hoge Raad die de berisping aan de rechter uitdeelde had ze “onmiskenbaar de bedoeling om de loop van de rechtszaak te beïnvloeden en heeft daarmee het vertrouwen in het gezag en de onpartijdigheid van de rechterlijke macht ondermijnd”.

   TPO

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De rechter heeft het bij het rechte eind. De hele zaak rondom de MH17 stinkt al vanaf het begin, en er is bewust een doofpot politiek gevoerd. De Oekraïne, een van de mogelijke daders, heeft het recht toegewezen gekregen om tot geheimhouding te besluiten. Zoiets is nog nooit vertoond!

  Een reactie posten