Reacties op vertrek Mark Rutte: Einde van politiek tijdperk Rutte

Datum:
 • dinsdag 11 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  In de nasleep van het aangekondigde vertrek van premier Mark Rutte hebben verschillende politici gereageerd met een mix van lof, dankbaarheid en hoop voor de toekomst.


  11-7-2023


  Het is een moment van viering en reflectie op de nalatenschap van een politicus die Nederland vele jaren heeft geleid.


  De reacties van politieke partijen zijn divers en illustreren de veelzijdigheid van de Nederlandse politiek. Het Forum voor Democratie (FVD) is van mening dat Rutte te lang is aangebleven, maar benadrukt tegelijkertijd de mogelijkheid om Nederland opnieuw op te bouwen. FVD tweette: "Rutte kondigt vertrek uit de politiek aan. Veel te laat. Nederland blijft in brokstukken achter. Maar beter laat dan nooit. Nu kunnen we Nederland heropbouwen. De controle over onze grenzen terugpakken. Onze soevereiniteit beschermen, Nederland eindelijk weer op één!"

  Pepijn van Houwelingen vindt het vertrek van Rutte erg doorzichtig en hint ernaar dat de baantjescarrousel op volle toeren draait: ''Rutte kondigt zojuist zijn vertrek uit de Nederlandse politiek aan. Zo doorzichtig allemaal. Waar gaat hij binnenkort aan het werk: bij de NAVO, de EU of toch het WEF?''

  Caroline van der Plas (BBB) vindt het verstandig niet terugkeert in een volgend kabinet. Zij is klaar voor de nieuwe verkiezingen.

  Lilian Marijnissen (SP) gebruik het vertrek van Rutte om een demonstratie aan te kondigen en twittert: '' Rutte vertrekt. Een verstandig besluit. Goed voor Nederland. Nu is het tijd voor eerlijke politiek. Wij zijn er klaar voor. Doe met ons mee. Kom op zondag 17 september ook naar Den Haag en sta op voor Nederland.''

  Vincent Karremans, wethouder in Rotterdam namens de VVD en een potentiële opvolger van Rutte als partijleider, bedankte Rutte voor zijn leiderschap en noemde hem simpelweg de beste premier die Nederland heeft gehad. Hij twitterde: "Niet alleen de langst zittende premier, ook simpelweg de beste premier die we hebben gehad. Mark, heel heel heel veel dank voor hoe je Nederland en onze partij hebt geleid al die jaren. Je gaat de politieke geschiedenis in als een groot staatsman."

  Klaas Dijkhoff, die tot nu toe heeft aangegeven Rutte niet op te willen volgen als VVD-leider, uitte zijn waardering voor Rutte als premier en als persoon. Hij koestert de jaren die ze samen in Den Haag hebben doorgebracht en beschrijft Rutte als een "eindbaas". Hij tweette: "Mark, je was een toppremier. En bovenal een geweldige vent. Ik koester de jaren die we samen in Den Haag optrokken. Je bent en blijft een eindbaas. Tot snel."

  Het vertrek van Rutte is ook voor sommige politici de aanleiding om een grap te maken.

  Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.

  Deze reacties weerspiegelen het gevoel van respect en waardering voor Rutte's leiderschap en persoonlijkheid. Het is duidelijk dat hij een prominente rol heeft gespeeld in de Nederlandse politiek en dat zijn vertrek een sentiment van dankbaarheid oproept bij zijn politieke collega's.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten