Pepijn van Houwelingen onthult: 'Planetary health' als dekmantel voor drastische maatregelen en economische inkrimping

Datum:
 • donderdag 20 juli 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Groot alarm!


  Mark Jongeneel 20-7-2023


  Het nieuws dat Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft onthuld dat een club wetenschappers (KNAW) aanstuurt op "planetary health" is een verontrustende ontwikkeling die serieuze bezorgdheid oproept. Het idee dat klimaatverandering wordt gekoppeld aan de volksgezondheid en mogelijk zal leiden tot "noodzakelijke gedragsverandering" en drastische maatregelen, zoals het inkrimpen van onze economie, is een angstaanjagende gedachte.

  Het concept "planetary health" lijkt een wolf in schaapskleren te zijn, een dekmantel om een duister agenda te bevorderen. Het rapport van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) dat wordt aangehaald, suggereert dat er mogelijk krachten aan het werk zijn die een radicale ommezwaai in ons beleid en onze levensstijl willen afdwingen. Maar tegen welke prijs?

  Het koppelen van klimaatverandering aan volksgezondheid lijkt een ingenieuze strategie om de bevolking te manipuleren en te overtuigen dat er "dringende maatregelen" nodig zijn. De angst voor gezondheidsproblemen kan gemakkelijk worden misbruikt om burgers te dwingen hun vrijheden op te geven en extreme beperkingen te accepteren.

  Noodzakelijke gedragsverandering? Drastische maatregelen? Het lijkt erop dat deze club bereid is om ver te gaan in haar streven naar wat zij beschouwen als het hogere doel van "planetary health". Maar welke offers moeten wij als burgers brengen? Wordt onze economie bewust opgeofferd op het altaar van deze onheilspellende agenda?

  Het rapport van KNAW is in veel opzichten verontrustend. Het lijkt te suggereren dat onze machthebbers vastbesloten zijn om haar burgers te conditioneren om te geloven dat er geen alternatieve oplossingen zijn. Is dit een stap in de richting van een autoritaire samenleving waarin individuele vrijheden en meningen worden onderdrukt in naam van het grotere goed?

  Het is van het grootste belang om kritisch te blijven en de motieven van onze leiders te onderzoeken. Waarom wordt er zo'n nadruk gelegd op het koppelen van klimaatverandering aan volksgezondheid? Wat is het werkelijke doel achter dit nieuwe concept "planetary health"?

  Steun DDS op BackMe en help DDS door te gaan met deze strijd - en er zelf een schepje bovenop te doen. Laat je emailadres achter bij je donatie en je krijgt ook, hop, gratis en voor niets onze dagelijks SubStack-column in je inbox (soms zelfs twee of drie per dag).

  Het is tijd om onze leiders ter verantwoording te roepen en te eisen dat zij open en transparant zijn over hun beleidsplannen en de mogelijke gevolgen voor ons allemaal. Laten we niet toestaan dat onze vrijheid en welvaart worden opgeofferd in naam van een concept dat nog veel vragen en twijfels oproept.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten