Peiling: Pieter Omtzigt gooit heel Den Haag in de war, BBB, PvdA en PVV verliezen flink

Datum:
 • zondag 16 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Vandaag berichtten wij dat drie partijen gelijk opgaan met elkaar: BBBVVD en PvdA/GL. Die partijen zouden elk 25 zetels halen als er vandaag verkiezingen waren.


  Michael van der Galien 16-7-2023


  Spannend. Maar er is een voorbehoud. Want als Pieter Omtzigt met een eigen partij meedoet dan is die partij opeens dé favoriet om de grootste te worden.

  Uit de peiling van Maurice de Hond blijkt dat Omtzigt zetels weghaalt bij bijna iedereen... behalve bij FVD, DENK, SGP, BIJ1 en BVNL.

  Peiling: Pieter Omtzigt de gedoodverfde premierskandidaat

  Je hebt dus Omtzigt met 29 zetels, de VVD met 23, PvdA/GL 22... En BBB stort helemaal in naar 15 zetels. Dat is nog steeds een behoorlijke score voor een nieuwe partij, maar het betekent wel dat Van der Plas niet eens bijna kans maakt om de premier te leveren.

  Omtzigt kost ook de PVV flink wat zetels. Die partij gaat van 15 naar 12. Zelfs D66 verliest een zetel en komt uit op 8. Het CDA verliest nog meer en komt uit op 5 zetels... Wat de partij net zo groot maakt als FVD. De achterban van Forum is heel stabiel bij De Hond. Ook Omtzigt verandert daar niets aan.

  Een partij die wél verliest door Omtzigt is JA21. In de gewone peiling hebben Eerdmans en co. 6 zetels maar met Omtzigt erbij nog maar 4. Dan zou JA21 dus kleiner worden dan de partij (FVD) waarvan ze dachten dat ze die wel even zouden verpulveren. Sneu hoor.

  De verkiezingen van november worden dé strijd om het hart en de ziel van Nederland. DDS staat op het hakblok. Het kartel doet er alles aan om ons de mond te snoeren, via adverteerders én het beperken van ons bereik op Big Tech. Daarom hebben wij jouw hulp meer nodig dan ooit. Help ons te strijden vóór Nederland en dus tégen het kartel! Doneer nú!

  Uiteindelijk verliezen zelfs de ChristenUnie én 50Plus nog een zetel aan Omtzigt. Voor die laatste betekent het einde oefening, voor de eerste betekent het dat de CU net zo groot (of klein) is als de SGP.

  Omtzigt kan dus echt voor een electorale (niet zozeer inhoudelijke) aardverschuiving zorgen in Den Haag. Durft hij dat aan of doet hij toch een stap terug - misschien mede veroorzaakt door zijn burnout?

  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Mensen leren het nooit. Het is precies wat Jan schrijft: de massa is oerdom en het maakt niet uit of ze laag of hoog zijn opgeleid.

  Een reactie posten