Nederland is al jaren politiek failliet

Datum:
 • zaterdag 15 juli 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Alle ratten verlaten altijd als eerste een zinkend schip. Geldt ook voor leden van dit gevallen kabinet, alleen helaas nog niet voor allemaal.


  Rients Hofstra 14-07-2023 


  Nederland is al jaren politiek failliet

  Alle ratten verlaten altijd als eerste een zinkend schip. Geldt ook voor leden van dit gevallen kabinet, alleen helaas nog niet voor allemaal.

  Om na het vallen van het kabinet, waar je zelf zeer nadrukkelijk en sturend deel van uitmaakte, nog even sluw de premier een politieke doodschop te geven, is godgeklaagd. Immers Kaag van 66 dreigde in het weekend na de val een motie van wantrouwen te steunen, waardoor Rutte door de achterdeur moest verdwijnen. Wilde de hooghartige dame, die moeite had met een fakkeldrager vóór de deur, haar kompaan in democratisch onrecht binnendeurs het torentje uitfakkelen.

  Niet dat dat figuurlijk onterecht zou zijn en eigenlijk 11 jaar te laat, maar een dolksteek in de rug door een dominante bondgenote die nieuw leiderschap voorstond, is ten hemel schreiend.
  Natuurlijk hebben m.n. de 2 laatste kabinetten Rutte een politiek en menselijk slagveld opgeleverd, maar de bende van 66 is daar mede-, of zelfs hoofdschuldig aan.

  En dan empathieloos klagen over bedreigingen en over een verlichte doler die voor de deur stond. Als Kaag zich netjes aan alle kiezersbeloften van de laatste twee verkiezingen had gehouden, had het land ook klappen gekregen, maar viel haar minder te verwijten. Mocht ik (moet er niet aan denken!) achtereenvolgens 2x op 66 hebben gestemd, was ook ik pisnijdig geweest. (geldt evenzeer wanneer ik op VVD, CDA of CU had gestemd). Want door de coalitieafspraken in achterkamertjes worden kiezers standaard belazerd.

  ‘Maar we moeten toch een regering hebben’ is dan het begripvolle antwoord van mensen die niet zelf kunnen denken. Wat een kul! Immers de overheid (Tweede Kamer) zou er voor de burgers moeten zijn en niet voor de partijelites. Dan ga je niet lichtzinnig om met verkiezingsbeloftes. Iedereen weet dat het heel anders moet en AS (Alternatief Staatsbestel) laat zien dat het heel anders kan.

  Terug naar de emotieloze en gespeelde verontwaardiging van Kaag. Ze stopt met de politiek, omdat haar 2 jong volwassen dochters bang zijn voor gewelddadige acties van gestoorde ontevreden landgenoten. Uiteraard is (dreigen met) geweld ongepast en nooit goed te praten, echter dreigende mensen dreigen slechts, doen zelden iets. Maar twee kinderen opvoeren, terwijl ze zelf totaal niet heeft gefunctioneerd is liederlijk, omdat ze ook nog eens geen donder geeft om kinderen. Er zijn duizenden ouders, waarvan een groot deel slachtoffer is van de toeslagenaffaire, die zielsgelukkig zouden zijn als hun kinderen nog zouden kúnnen waarschuwen, of zelfs zouden kúnnen smeken. Die duizenden kinderen zijn weg, foetsie, weggevoerd en wellicht voor een deel vermoord of in de pedoprostitutie. En wat deden Kaag en de grote alles weglachende baas Rutte? Juist, niks, nada.

  Maar naast ‘mevrouw’ Kaag en Rutte verdwijnen ook beide andere partijlijders (bewussie!) die aan de wieg stonden van dit en het vorige kabinet: Hoekstra en Seegers, alsmede Schouten, Heerma en Van Rij. Anderen zullen volgen zoals wellicht De Jonge.
  Paternotte, Dijkhoff, Schippers willen geen lijsttrekker worden van hun partij. Liane den Haan en Renske Leijten verlaten de politiek. Renske noemde de politiek ‘giftig’, Liane bezigde ‘lelijke politiek’. Zou dat komen omdat de politiek failliet is, omdat ze alle burgers die zwaar en diep ontevreden zijn niet meer onder ogen durven te komen?
  In een peiling bleek dat 21 % van de kiesgerechtigde Nederlanders nog vertrouwen in de overheid heeft. Dat is op een schoolrapport een vette onvoldoende, een magere 2,1.

  En het helpt niet om partijen te willen weren, uitsluiten of nog ondemocratischer: verbieden. Op democratische wijze hebben heel veel Nederlanders op partijen als PVV, SP en FvD gestemd. Door die partijen uit te sluiten, schoffeer je honderdduizenden kiezers. Het verwijt is al gauw: ze zijn te populistisch. Maar dat zou juist een compliment moeten zijn, het gaat toch om de populatie van Nederland? Maar nee, een kleine partijelite weet wel wat goed is voor het plebs. Nou die elite weet helemaal niets behalve heel goed voor zichzelf zorgen. Ze kennen de maatschappij niet. Ze weten niet wat armoede is. Ze weten niet wat het betekent wanneer je onrecht wordt aangedaan. En ze begrijpen dus ook niet dat vanuit die algehele onvrede wel eens excessen kunnen ontstaan. Nogmaals niet goed te praten, maar wel eigen schuld, toch?

  Door de versnippering en afsplitsingen kunnen er zomaar weer 20 partijen in de Kamer komen, waardoor coalitiegenoten nog meer beloftes moeten breken, omdat er immers geregeerd moet worden. Welke oplossing wordt er dan gezocht? PvdA en GL laten fuseren tot een arbeiders vervreemdende klimaatverdwaasde sekte. Dan kan Bolle Frans met Klavertje 13 in zijn slipstream de klus van de WEF-marionetten Rutte/Kaag afmaken.
  De kiesdrempel verhogen naar 5% is vervolgens een anti-democratische optie. Dan sneuvelen nogal wat kleinere fracties. Dan sneuvelt een aantal extra keuzemogelijkheden.
  En dat is absoluut niet vernieuwend. Dat is ook niet kiezersvriendelijker. Dat riekt naar versteviging en consolidatie van de partijelitedictatuur. In zo’n systeem wordt protesteren verboden, demonstreren strafbaar en zijn petities voor de open haard. En de BBB (Build Back Better) beweging, gelieerd aan Monsanto is ook de oplossing niet, eerder het zoveelste Troyaanse Paard van EU en WEF.
  En Pieter? Als hij een partij opricht en rond de 40 zetels gaat halen? Dan verandert er hé-le-maal niets, als hij binnen het in-en-in foute systeem wil gaan functioneren.

  Het eerder genoemde stelletje ‘politieke ratten’ dat het zinkende schip gaat verlaten, hoopt wellicht zo beoordeling en vervolgens veroordeling te kunnen ontlopen. Maar politieke vergrijpen tegen de democratie en misdrijven tegen de mensheid verjaren niet. Als ooit (ik hoop binnenkort) orde op zaken gesteld gaat worden (want wie wil nu nog de politieke slangenkuil in?) kan er worden afgerekend met de onbekwame vakinhoudelijke onbenullen die willens en wetens onheil over het mooie Nederland hebben uitgestrooid. Niet met de botte bijl onder de gevangenpoort, maar middels een echt eerlijk tribunaal. Dan kan het volk eerlijk worden vertegenwoordigd, hoeven de kiezers niet steeds 4 jaar lang bedrogen te worden, komen op de ministeries vakinhoudelijke kanjers en zullen rechters eindelijk rechtspreken. Zie de Pluchen Revolutie binnen het Alternatief Staatsbestel.

  Dan kunnen we van de huidige 2,1 een 7,5 van AS maken.


  Pluchen Revolutie

  0 reacties :

  Een reactie posten