Meer WW-uitkeringen in Schagen en op Texel, daling in Den Helder en Hollands Kroon

Datum:
 • zaterdag 22 juli 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • SCHAGEN - Het aantal werkloosheidsuitkeringen is volgens uitvoeringsinstantie UWV het afgelopen jaar in Schagen en op Texel licht gestegen. In Den Helder en Hollands Kroon daalde het aantal WW-uitkeringen juist in vergelijking met vorig jaar.  Mike Deutekom 22-7 -2023


  In juni telde de gemeente Schagen 294 mensen met een WW-uitkering. Dat zijn er twaalf meer dan in de maand ervoor (+ 4,3 procent) en 2,4 procent meer dan in juni 2022 (287 uitkeringen). Afgelopen maand was 1,1 procent van de Schager beroepsbevolking afhankelijk van een WW-uitkering.

  Op kleinere schaal zijn die cijfers vrijwel gelijk op Texel. Ook daar was 1,1 procent van de beroepsbevolking in juni afhankelijk van een werkloosheidsuitkering en dat is 2,4 procent meer dan een jaar eerder. Maar vanwege de beperkte omvang van de beroepsbevolking kunnen de cijfers daar grote uitschieters maken. Zo daalde het aantal uitkeringen in juni met 17,3 procent ten opzichte van een maand eerder. In juni telt Texel 81 mensen met WW-ondersteuning, tegen 98 in mei.

  Daling

  Hoe anders zijn de cijfers in Den Helder. Het verschil tussen mei en juni is een daling van 3,1 procent. Ook in vergelijking met een jaar terug gaat het bijzonder goed. Het aantal WW-uitkeringen daalde de afgelopen twaalf maanden van 428 naar 369, een daling van 13,8 procent. In totaal zit 1,2 procent van de beroepsbevolking (tijdelijk) zonder werk, waarbij de leeftijdscategorieën van 27- 50 jaar oud en vijftig plus ongeveer even groot is. In de eerste groep zoeken 164 mensen naar een baan, in de oudere leeftijdsklasse zijn dat er 167. In de leeftijdsgroep onder 27 jaar worden er 38 WW-uitkeringen door het UWV verstrekt.

  Hollands Kroon zag het aantal mensen met een WW-uitkering in juni ook dalen van 369 naar 352, een afname met 4,6 procent. In vergelijking meteen jaar eerder valt er een daling van het aantal mensen met een WW-uitkering te zien van 1,1 procent. Wel heeft de gemeente procentueel het hoogste aantal werklozen op de beroepsbevolking: 1,3 procent.

  Het UWV constateert nog altijd een krapte op de arbeidsmarkt, ook in de Noordkop. 

  Noordhollands Dagblad 

  0 reacties :

  Een reactie posten