Marianne Zwagerman heeft nul geduld met Van der Plas' vliegangst: 'Behoed het land voor Timmermans!'

Datum:
 • zaterdag 29 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Stop met dat gemuts!   Michael van der Galien 29-7-2023  De afgelopen dagen heeft Caroline van der Plas (BBB) laten weten dat ze niet van plan is minister-president te worden. Want, zegt ze, als ze die baan wel wil dan a) moet ze vliegen (en daar is ze bang voor) en b) dan moet ze hoge hakken aan. Daar heeft ze geen trek in. Opiniemaker Marianne Zwagerman reageert daar getergd op. "Stop met dat gemuts!" bijt ze Van der Plas toe.

  "Ik gun Caroline van der Plas best haar portie faal- en vliegangst," aldus Zwagerman op Twitter, "maar niet als dat betekent dat Nederland daardoor wordt opscheept met vier jaar Frans Timmermans aan het roer."

  Daarom heeft ze een heel duidelijke boodschap voor de BBB-leider. "Stop met dat gemuts! Hup, in je legging naar de Koning en door naar het Torentje."

  Voor De Telegraaf heeft Zwagerman daar een langere column over geschreven. Daarin is ze nog harder.

  Kutexcuus

  "Dus Caroline wil geen premier worden omdat ze niet op hakken kan lopen?" begint ze haar stuk. "Dat is werkelijk het allerslechtste excuus dat ik hoorde in de vijftien jaar dat ik studie maak van het mutsenparadijs. Vrouwen zijn wereldkampioen in het verzinnen van redenen waarom zij de top niet kunnen halen, maar niet op hakken kunnen lopen?"

  "De belangrijkste verklaring voor het enorme succes van BBB is nou juist dat gewone mensen zich in Caroline herkennen," gaat ze verder in het stuk. "Je hoeft maar een klein rondje door Nederland te rijden om te zien dat de gemiddelde Nederlandse vrouw er als een slons bijloopt. De legging zal hier nooit uit het straatbeeld verdwijnen en Caroline bracht het kreng zelfs de Tweede Kamer in."

  Vervolgens stelt ze dat Van der Plas vast denkt van zichzelf dat ze het niet kan. Maar hier is nogal wat feministisch op aan te merken. "Precies dit is de reden dat vrouwen afhaken waar mannen doorstomen. Je kent het niet, dus is het eng en denk je dat je het niet kunt. Vervolgens gaat een kerel die nog veel minder kan dan jij wel op die plek zitten," aldus Zwagerman.

  Natuurlijk kunnen we er prima een feministisch verhaal van maken, maar het echte gekke is dat Van der Plas zichzelf in de voet schiet. Ja, het kan zijn dat ze met een prima premier-kandidaat komt. Dat kan BBB op een manier helpen.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard zijn we voor NIEMAND bang, ook niet voor het partijkartel. Wij strijden tegen al die Woke-LHBTI-Klimaat-gekte. En dat doen we graag. Maar daar hebben we jouw hulp wél bij nodig. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons al die gekkigheid te bestrijden!

  Maar ze stelt zich zo wel heel zwak op.... Juist daar hebben kiezers (terecht) een hekel aan. Ze beperkt haar eigen appeal. Nederlanders wíllen juist een écht persoon als premier.

  Als iets duidelijk wordt, dan is het dat Van der Plas die echte persoon dus niet is. BBB doet soms hartstikke leuke dingen, maar Van der Plas is vooral heel erg bezig met 'leuk gevonden' te worden in Den Haag. Zij wil dat Den Haag haar accepteert. En omdat ze denkt dat dit niet gebeurt als ze premier wordt, blijft ze maar aan als fractieleider.

  0 reacties :

  Een reactie posten